Tek.no

Nyhet

Nå kan du velge kjønn på Facebook selv

Føler du deg litt robot? Vel, nå kan du velge det som kjønn.

Skjermdump fra Facebook
2 Mar 2015 06:00

Vi har som kjent i hovedsak to kjønnskategorier, og man skulle tro at dette fyllte de fleste behov. Facebook gikk nok også ut i fra det, men introduserte allikevel flere valg for omtrent ett år siden under kategorien «Custom». Nå ser det ifølge Mashable ut til at Facebook utvider kategorien nok en gang, og denne gangen i en mye bredere forstand.

Nå kan du kalle deg bortimot hva det skulle være. Så hvis du for eksempel føler deg litt «robot» når du våkner, er det fritt frem å skifte kjønn til nettopp dét. Oppdateringen med de nye kjønnsvalgene har for øvrig allerede blitt rullet ut til den amerikanske versjonen av Facebook, men så langt ikke på norsk. Når det skjer er ikke kjent.

Med oppdateringen kan du til enhver tid ha opptil 10 kjønnsidentifiseringer samtidig, og velge hvem som skal se hvilke kjønn. I bursdagsvarslingene kan du også velge å få omtalt dagen din som « bursdagen deres» istedenfor «bursdagen hans/hennes». Facebook selv kommenterer endringen slik:

– Vi innser at noen mennesker har utfordringer med å dele sin egentlige kjønnsidentitet med andre, og denne endringen gir dem muligheten til å uttrykke seg på en autentisk måte.

Facebook blir stadig mer avansert på det personlige nivået:
Hvem skal arve Facebook-kontoen din når du dør? »

(Kilde: Mashable)

annonse

Les også