Til hovedinnhold

Her slipper de kort i minibanken

Tar ut penger med mobil-app.

Neale Cousland / Shutterstock.com

Bankkunder i så forskjellige land som Ghana og Australia er blant de som har fått muligheten til å ta ut penger med mobiltelefon i minibanken.

Dette er en teknologi som er helt i startgropa, men allerede foreligger det flere forskjellige løsninger.

Både i Ghana og i Australia vil kundene kunne bestille et kontouttak i mobilbankappen sin, som så genererer en engangskode som skal tastes inn i minibanken.

Kjekt hvis du har blitt frastjålet kortet på byen og må ha taxipenger hjem, hvis du er redd for folk som prøver å snappe opp PIN-koden din, eller hvis du, i likhet med mange afrikanere, rett og slett ikke har bankkort.

Teknologi i utvikling

Amerikanske Paydiant har stor tro på kontanter via mobilen i fremtiden. Selskapet har allerede registrert to patenter for mobilbetaling. Den første patenten gjelder NFC-betaling i butikk og på restaurant, og er allerede tatt i bruk flere steder. Nylig fikk selskapet innvilget sitt andre patent, som gjør koden overflødig ved mobiluttak i minibank.

Med Paydiants patent kan kundene ta ut penger ved å bestille et kontaktuttak i mobilbankappen sin, for så å scanne en QR-kode plassert på selve minibanken. Paydiant mener dette er både raskere og sikrere enn dagens løsninger, ved at det ikke genererer koder som kan snappes opp og må tastes inn.

Stadig flere land tar i bruk teknologi som gjørt plastkortene overflødige i minibanken.Foto: XiXinXing/Shutterstock

Ikke i Norge

Foreløpig er det ingen norske banker som arbeider med et lignende tilbud til brukerne. Her er foreløpig fokus på kontaktløs mobilbetaling via NFC. Dette bekreftes av Finans Norge, de norske bankenes interesseorganisasjon.

– Skulle vi hatt noe slikt i Norge, ville det gjerne vært et felles prosjekt bankene imellom, i regi av Finans Norge. Foreløpig er det ingen som har tatt initiativet til noe slikt i Norge, sier Rune Fjørtoft i Finans Norge til Mobilen.no.

Les mer: Kaffen blir dyrere med mobilbetaling

Kilder: Telegeography, Mobile Payments Today, Financial Review, Banknews.com

annonse