Tyrkia blokkerer Twitter

Påstander om korrupsjon i regjeringen ble spredd på mikrobloggingstjenesten.

Tyrkia har blokkert tilgangen til Twitter, få dager etter at at Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan truet med å «utslette Twitter», skriver Reuters.

I løpet av den siste tiden har Twitter-brukere i Tyrkia lagt ut dokumenter og lydopptak de hevder skal være bevis på korrupsjon Tyrkias regjeringsapparat. Ett av lydopptakene skal angivelig være av statsministeren som sammen med sønnen planlegger hvordan de skal gjemme unna penger som skal stamme fra korrupsjon.

Det tyrkiske teletilsynet BTK sier Twitter har blitt blokkert av tyrkisk rett etter at personer skal ha klagd på brudd på personvernet, og etter at Twitter har ignorert tidligere anmodninger om å fjerne innholdet.

– Svertekampanje

Enkelte brukere som har forsøkt å gå inn på Twitters nettside fra Tyrkia melder at de kun får opp en side som informerer om hvorfor tyrkisk rett har besluttet å bannlyse tjenesten.

Ifølge Reuters sier Twitter at de undersøker saken, men selskapet har ikke kommet med noen formell uttalelse. Twitter sendte imidlertid ut en Twitter-melding rettet mot tyrkiske brukere, hvor de forklarte hvordan de i stedet kan tvitre ved å sende SMS-meldinger.

Statsminister Erdogan mener korrupsjonsskandalen er en svertekampanje iscenesatt av hans politiske motstandere.

– Det internasjonale samfunnet kan si det ene eller det andre. Jeg bryr meg ikke i det hele tatt. Alle vil se hvor mektige den tyrkiske republikken er, sa Erdogan i en tale.

Les også: Twitter dropper planer om avlyttingssikre direktemeldinger

(Kilde: Reuters)

Les også
Bruken av den skjulte delen av Internett nesten doblet
Les også
Dropper planer om avlyttingssikre Twitter-meldinger
Les også
Nå kommer de spionsikre mobiltelefonene
Mer om
annonse