Til hovedinnhold

Minst 50 millioner harddisker mangler

Omfanget av harddiskkrisen tegner seg.

Etter flommen i Thailand har harddiskprisene skutt til værs. Populære modeller koster nå opp mot tre ganger så mye som de gjorde før krisen. Store deler av produksjonsfasilitetene til harddiskindustrien står fortsatt under vann, og giganter som Seagate, Western Digital og Hitachi er hardt rammet.

Kilder i bransjen melder nå til Digitimes.com at hele 35 prosent av etterspørselen på harddisker i fjerde kvartal ikke ble møtt.

Den totale etterspørselen lå på 180 millioner enheter, men så langt ser det ut til at det bare kan leveres 110 – 130 millioner enheter, til en langt høyere pris.

De fleste PC-produsentene sier at de har et optimistisk syn på neste år, og regner med at problemet vil lette i løpet av første kvartal. Andre er litt mer pessimistiske og ser for seg at problemet først vil forbedre seg i andre kvartal, mens Seagate ser på hele 2012 som et problemår.

Uavhengig av når problemet vil begynne å lette, tror bransjen det kan ta opp mot 2 år før situasjonen normaliserer seg.

SSD-prisene ned

Drastisk høyere pris på harddisker har gjort SSD-ene langt mer attraktive enn før.

Det meldes nå at prisene på NAND, minnebrikkene som er den største kostnaden i en SSD, har falt jevnt og trutt hele november. Bare andre halvdel av måneden har nedgangen ligget på mellom 4 – 6 prosent for de mest populære kapasitetene.

(Kilde: Digitimes, Digitimes)

Les også
– Glem billige harddisker
Les også
Harddisk-produksjonen tar seg opp
Les også
Harddisk-prisene har steget drastisk
Les også
Nå kan harddisken bli dyrere
annonse