Nyhet

Ultrabook får større skjerm

Acer mener de ekstra slanke maskinene har potensiale.

I sommer annonserte Intel en ny konseptmaskin de kalte «Ultrabook». Dette er slanke bærbare maskiner som veier lite, er tynne, har god ytelse og som selges til en lav nok pris til at det kan yppe med MacBook Air.

Få maskiner har så langt kommet på markedet, men samtlige av de som har kommet bygger rundt en skjerm på enten 11" eller 13". Dette skal Acer nå gjøre noe med, de vil bygge en Ultrabook med 15"-skjerm, uten at det går utover hverken vekt eller tykkelse.

Har solgt mye

I følge kilder Digitimes har vært i kontakt med har Acer hatt suksess med de maskinene de i dag har i Ultrabook-porteføljen. Innen utgangen av året forventer de å ha solgt 250 000 – 300 000 eksemplarer.

Dagens maskiner er produsert av selskapet selskapet Wistron, men den nye 15"-skal produseres av det langt større selskapet Pegatron – som med denne kontrakten vil bli verdens fjerde største PC-produksjonsselskapet (ODM) målt i volum.

Foruten skjermens størrelse er lite kjent, spesielt i forholdt til hvilke komponenter som sitter på innsiden. Du skal imidlertid ikke se vekk i fra at Acer vil ta i bruk Intels kommende Ivy Bridge-prosessor med tilhørende grafikkløsning.

I følge kildene skal maskinens anbefalte utsalgspris være 699 dollar, noe som kan bety at den faktisk kan bli noe billigere enn dagens modeller.

Hvor godt yter en Ultrabook?
Les testen av Asus' UX31e

Se også denne kommentaren:
– Ultrabook er et rumpespark i milliardklassen

(Kilde: Digitimes)

Les også
Slik blir Ultrabook i år
Les også
Her er HPs design-Ultrabook
Les også
Større, tynnere og lettere fra Samsung
Les også
AMD vil yppe med Ultrabook
Les også
Bærbare blir billigere og tynnere
Les også
Acer er klare med sin Ultrabook
Les også
Dette er Intels Ultrabook
annonse