Til hovedinnhold
NyhetPrisras på Nokia-mobiler

Nokia N8, C7 og E7 raser ned i pris

Tusenlapper å spare for de tålmodige.

Enkelte Nokia-mobiler er blitt mer enn to tusen kroner billigere det siste halve året. Det viser prishistorikk hentet fra Prisguide.no. Og handler du i en kampanjeperiode kan det være enda mer å spare.

Nettstedet Prisguide.no eies i likhet med Mobilen.no og Amobil.no, av Mediehuset Tek. Nettstedet sammenlikner priser fra en rekke kilder, og viser også en graf over prishistorikk for hver enkelt mobiltelefon.

Slik åpner du prishistorikken i Prisguiden.

Toppmodeller

Og det er ingen tvil om at det kan lønne seg å ha is i magen dersom du skal kjøpe ny mobiltelefon. Alle mobiltelefoner blir billigere etter å ha vært på markedet en stund. Men det interessante med Nokia er hvor mye prisene er gått ned, og at det er snakk om prisreduksjon på modeller som fremdeles regnes som selskapets toppmodeller.

Den laveste prisen på modellen Nokia C7 er for tiden under 2000 kroner. Da telefonen kom på markedet var den prisen fra 3399 kroner og oppover. Det meste av prisfallet kom i perioden februar-mars, men i sommer har prisene falt ytterligere.

Prisen på Nokia C7 vil snart være halvert.

Flaggskipet Nokia N8 kostet da den kom ca 3800 kroner, men selges nå rundt 1000 kroner billigere. Størst prisras har det vært på businessmodellen Nokia E7, som i løpet av et halvt år har gått ned fra 5000 til 3000 kroner. Det betyr at denne modellen nå er 40 prosent billigere enn den var da den kom i salg.

Grafen viser prisutviklingen på Nokias dyreste modell, E7.

Blir både billigere og bedre

Nokia har solgt langt færre mobiltelefoner enn selskapet forventet, og det er trolig en av årsakene til at prisene har falt såpass mye. Nokia har fått mye kritikk for brukergrensesnittet på disse modellene, men lanserer om kort tid en oppdatering som skal gjøre brukeropplevelsen bedre. Det nye brukergrensesnittet har fått navnet Anna, og kan lastes ned gratis så snart det blir tilgjengelig.

I praksis betyr det at du kan få en bedre Nokia N8 til en langt lavere pris om du fikk dersom du kjøpte mobilen tidligere i år.

Slik har prisen på Nokia N8 utviklet seg. De lave markeringene på enkelte uker skyldes tekniske feil.

Sjekk prishistorikk for flere mobiltelefoner på Prisguide.no.

annonse