Tek.no

Nyhet

– Ikke bruk Googles bildesøk

6 Mai 2011 17:10

De siste månedene er Googles tjeneste for bildesøk blitt en populær kanal for spredning av skadelig programvare, skriver Computerworld.

Nettkriminelle har funnet et smutthull i Googles bildesøkefunksjon. Dette har pågått i flere måneder, men har i det siste blitt stadig mer utbredt, ifølge Telenor.

- Googles bildesøkefunksjon henter bilder fra nettsider i bakgrunnen, og det som gjør det ekstra vanskelig for brukeren er at man bare ser et bilde, og at det er komplett umulig å vite hvor man lander, sier Jan Roger Wilkens i Telenors sikkerhetssenter til nettstedet.

Han fraråder folk fra å bruke bildesøk på Google til situasjonen har bedret seg. Google skal være klar over problemet, men har ikke ønsket å kommentere saken overfor Computerworld.

- I systemene vi overvåker for våre kunder, oppdager vi mellom fem og ti tilfeller av denne typen bildemisbruk hver dag. Men dette er noe som rammer alle, både bedrifter og privatpersoner, og det har blitt veldig utbredt, uttaler Wilkens. 

Når brukeren klikker på et bilde, tas man enten til en nettside som installerer falsk antivirus på maskinen, eller det installeres såkalte exploit-kits, som gjennomsøker maskinen i et forsøk på å stjele personlig informasjon eller finne andre måter å misbruke maskinen på.

De kriminelle tjener deretter penger på å oppfordre brukerne til å betale for å bli kvitt det falske viruset. SANS Internet Storm Center har laget en nærmere beskrivelse av Googles problem.

Les også
Dette søkte vi mest på i 2011
Les også
Innlegg fra Google+ vises i Google-søk
Les også
Les dette før du kaster den gamle datamaskinen din
Les også
– Google hevner seg på medier
Les også
Facebook vet hvordan du ser ut og jakter på bilder av deg
Les også
Google sensurerer pirat-søk
Les også
Et trådløst tastatur som ikke sladrer
Les også
– Ikke bruk Windows XP
Les også
"Dislike"-knapp er svindel
Les også
Nå skal fildelere jaktes i Norge
Les også
Google og Facebook slåss om Skype
Les også
– Facebook er en skremmende spionmaskin
Les også
Utnytt Googles hemmeligheter
annonse

Les også