Tek.no

Nyhet

Dyr mobilbruk

17 Mar 2011 15:08Først publisert 1 Aug 2005 10:04
annonse

Antallet bøter for bruk av mobiltelefon bak rattet er mer en doblet det siste året. Til tross for at stadig færre svarer på SMS i bilen svarer fremdeles en av tre når mobilen ringer.

 

Politiet har i løpet av første halvår i år skrevet ut nærmere 3000 bøter for ulovlig mobilbruk. Tallene for hele 2004 er rundt 2500 bøter, og fortsetter trenden vil det dermed være mer enn en fordobling av antallet mobilbøter i år sammenliknet med i fjor.

 

Koster mer

annonse

Boten for å bruke håndholdt mobiltelefon lå i fjor på 1000 kroner, og økningen til 1300 kroner har ikke klart å skremme oss bilister.

 

- Økningen gjenspeiler nok at politiet slår hardere ned på mobilbrukere nå. Men jeg har også inntrykk av at flere bilførere bruker mobiltelefon nå enn tidligere, sier fungerende sjef for Utrykningspolitiet Tov Svalastog til NTB.
Fortsetter samtalen
Til tross for at de færreste av oss liker tanken på å bli stoppet av politiet, virker det som om en bot for å snakke i mobilen ikke er det verst tenkelige å bli stoppet for. I stedet for å legge mobilen raskt fra seg når man ser politiet stå i veikanten, fortsetter vi nemlig samtalen.
- Folk sitter og kjører med telefonen på øret, og når vi vinker dem inn, fortsetter de å prate i telefonen, sier Svalastog.
Forbudet mot å snakke i håndholdt mobiltelefon ble innført for fem år siden, og bøtesatsene har økt gradvis siden. Hvor høye bøter som skal til før vi utsetter samtalen til bilen er parkert, gjenstår å se.

annonse

Les også