Tek.no

Nyhet

Forskere har funnet ny måte å filme i 3D

28 Mar 2011 04:00

Forskere ved Ohio State University har funnet en ny og revolusjonerende måte å filme i 3D på, melder Popular Science. Det er likevel en stund til vi ser teknologien i vanlige kameraer.

I motsetning til vanlig 3D-filmteknologi, som krever to separate objektiver, trengs det med denne teknologien kun en linse. Det er utformingen på linsen som utgjør forskjellen.

Trikset går ut på å forme objektivet som en diamant, med hele ni forskjellige kanter. På denne måten skal kameraet kunne se objektet fra ni forskjellige vinkler, mens det blir filmet. Et program skal kunne samle informasjonen fra alle vinklene og slå dem sammen til et 3D-bilde. Nedenfor kan du se et eksempel på dette med et bilde av en penn sett ifra hele ni vinkler.

Det er ennå uvisst når denne teknologien vil være tilgjengelig rent kommersielt, eller om noen kameraprodusenter allerede er igang med dette. For øyeblikket brukes kameraet kun for å filme mikroskopiske objekter, vi får håper dette blir tilgjengelig om ikke så altfor lenge.

Les også: Kamera mindre enn et riskorn

annonse

Les også