Til hovedinnhold

Microsoft sender deg i bane

Teknofriken og bloggeren Robert Scoble skapte tidligere i år mye oppmerksomhet rundt Microsoft. I følge et blogginnlegg hadde utviklere hos Microsoft vist han et program som var så bra at han fikk tårer i øynene.
Hele teknoverdenen diskuterte hva det kunne være som fikk en voksen mann til å gråte. Mange tippet det var det planlagte programmet Worldwide Telescope, og trolig var hele Scoble sitt blogginnlegg ment for å markedsføre det kommende programmet.
Skuffelsen ble derfor stor da alt Microsoft kunne by på var en side som viste en video med smilende og engasjerte barn. Noen bilder fra programmet eller programmet selv kunne de ikke vise frem. Det hele var til å gråte av, men kanskje ikke slik Scoble mente.
Nå har derimot Microsoft endelig fått programmet på plass.
Utforsk verdensrommet
Programmet har ikke overraskende mange likheter med Google Sky og Google Earth. På samme måte som i Googles versjon kan du her bevege deg gjennom verdensrommet og også utforske jorden.
På veien kan du velge om du vil ha utfyllende informasjon om det du ser og eventuelt hente inn informasjon fra Wikipedia, eller andre nettsider.


Du kan enkelt få utfyllende informasjon om det du ser på skjermen.
Spesialutviklet for studenter
Microsoft håper programmet vil bli nyttig for elever og studenter.
- Worldwide Telescope er et kraftig instrument for forskning og utdanning, som gjør det mulig for alle å utforske universet. Ved å kombinere enorme mengder data og bilder med et program som er enkelt å ta i bruk, så åpner teleskopet for nye måter å utforske universet, påstår Bill Gates, ifølge en pressemelding.
Programmet vil utvilsomt kunne være nyttig for skoleungdommer og de som er interesserte i å studere stjerner og planeter. Etter hvert som det kommer bedre bilder og mer informasjon så vil nok programmet bli enda bedre.
Men vi stiller oss likevel skeptiske til om det er noe revolusjonerende nytt Microsoft her leverer.
Holder ikke fagre ord
I løftene som Microsoft ga tidligere i år påstod de også at dette programmet ville være mye bedre enn Google Sky. Blant annet skulle innzooming og utzooming gå sømløst. Det gjør det derimot ikke. Om du zoomer inn på en stjerne eller en planet må du fortsatt vente på at bildet skal bli skarpt.
Oslo slet vi i det hele tatt med å få noe brukbart bilde av inntil vi fikk systemet til å hente informasjon fra Live Maps, med andre ord informasjon som lenge har vært tilgjengelig.
Revolusjonerer ikke
Denne nye tjenesten fra Microsoft vil nok være god å ha for mange, men den representerer ikke noe drastisk nytt. Til det er den litt for sent ute med tanke på at Google Sky var tilgjengelig allerede i august i fjor.
For Microsoft var det likevel på høy tid at de lanserte en slik tjeneste. Men noen tårer feller vi ikke.
Her kan du selv laste ned Worldwiew Telescope.

Mer om
annonse