Maksgrense på mobilsurfing

Så langt i år er det pr. måned totalt nærmere 1,2 millioner som benyttet seg av datatjenester på mobilen i Telenors nett, skriver selskapet i en pressemelding. Dette dreier seg om all type bruk som skaper datatrafikk, slik som å lese nyheter og e-post, laste ned musikk og spill og så videre.
Privatkunder bruker i snitt omtrent fire megabyte hver, mens bedriftskunder har noe høyere bruk. Av de mange som forsøker seg på nye tjenester, er det likevel en stor gruppe som har svært lav bruk.
Telenor tror at innføringen av en maksgrense på 10 kroner per dag vil bidra til at flere vil våge seg ut på nett med telefonen. Grensen gjelder riktignok kun så lenge du oppholder deg i Norge.
Les også vår sak om påskesnadder på mobilen.
- Mer og mer av det du er vant til å gjøre med PC-en, kan du nå gjøre med mobilen. Denne utviklingen drives frem av norske medier. Jeg er imponert over deres satsning på å produsere innhold til mobilen. Nå er det ingen grunn for kundene å være skeptiske, å surfe på mobilen er blitt enkelt, nyttig, morsomt, rimelig – og innholdet er rikt, sier Svein Henning Kirkeng, leder for privatmarked i Telenor.
Telenor understreker at tallene over kun dreier seg om datatrafikk generert over mobilen, å surfe i mobilnettet med PC, såkalt mobilt bredbånd, er ikke med i tallet, det er heller ikke bruk av mobilen som modem.
En fersk undersøkelse utført av Norstat på vegne av Telenor bekrefter at forholdsvis få nordmenn surfer på internett på mobilene sine, men 72 prosent sier de kommer til å bruke internett på mobilen minst like mye eller mer i fremtiden.
I dag surfer mer enn tre av ti nordmenn på internett med mobilene sine. 43 prosent av menn og 22 prosent av kvinnee. Ikke helt uventet er det de under 30 år som er de ivrigste brukerne, hvor 53 prosent bruker mobilen til å gå på nett.
Dette gjør nordmenn når de surfer på nettet på mobilen:

 • 79 prosent leser aviser og nyheter
 • 50 prosent leser e-post,
 • 17 prosent jobber utenfor kontoret
 • 14 prosent chatter med venner
 • 9 prosent spiller spill
 • 7 prosent betaler regninger

Undersøkelsen viser at det er en relativt stor andel som ennå ikke bruker internett via mobilen, og de spurte oppga følgende grunner til at det ikke surfet på mobiltelefonen sin:

 • 74 prosent foretrekker PC-en
 • 32 prosent for liten skjerm eller tastatur
 • 27 prosent usikker på hva det kostet
 • 22 prosent det er dyrt
 • 16 prosent det går tregt
 • 6 prosent får det ikke til

- Nye mobiltelefoner som er rene surfemaskiner inntar nå markedet - vi opplever nå en helt ny brukervennlighet og skjermene er blitt større. Dette kombinert med bedre overføringshastinger i mobilnettet gjør at alt ligger til rette for at bruk av nye tjenester blir attraktive for langt flere enn i dag, sier Kirkeng.

Telenor understreker at 10-kronerstaket bare gjelder privatkunder, for bedriftskunder gjelder egne priser.

Les også
Kom i gang med mobilsurfing
Les også
Doblet interesse for mobilsurfing
Les også
Jackos død satte mobilsurferekord
Les også
Dropp mobilsurfing i utlandet
Les også
Tre nye minimaskiner med mobilt Internett
Les også
Disse Telenor-tjenestene bør du ha
Les også
Kjøp ny mobil til 1.500 kroner
Les også
Så lite kan det koste for mobilt bredbånd
Les også
Ditt mobile bredbånd har blitt raskere
Les også
Iphone har 66 prosent av trafikken
Les også
Dette er framtidens mobiltaster
Les også
Telenor senker maksprisen
Les også
E-post på mobilen for alle
Mer om
annonse