Til hovedinnhold

Elegant eller frastøtende?

For rike russiske oligarker, fjonge foretningsmenn fra Hong Kong, og andre velstående verdensborgere, er det et statussymbol å eie en luksusmobil. For oss andre dødelige er disse rådyre mobilene sjelden mer enn en kuriositet.

Vi har tatt en titt på noen av luksusmobilene som har kommet den sisten tiden.
Nokias Vertu
Nokia-eide Vertu annonserte nylig at de vil åpne Ginza Flagship Store i Japan, hvor de skal selge sine luksusmobiler. Ifølge Intomobile, er dette den 19. butikken som er drevet direkte av Vertu. Der vil du blant annet kunne kjøpe disse mobilene:

(Artikkelen fortsettes.)


Denne Vertu-mobilen har ennå ikke fått navn eller pris, men vil selges i Japan fra- og med 2. kvartal 2009.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


Vertu Boucheron 150 tok 1.000 timer å utforme, 700 timer å polere, og 500 timer å sette sammen, ifølge Engadget. Ingen pris oppgitt.

Softbank 823SH Tiffany

Denne ekstremt eksklusive luksusmobilen er overlesset med 537 diamanter, og koster 131.000 dollar – 900.000 kroner. Den ble ifølge Engadgetmobile solgt ut på kun tre dager da den ble lagt ut for salg i Japan, men det skal sies at det totalt bare var åtte mobiler som var til salgs. Det er tydelig at den pågående finanskrisen ikke berører styrtrike mobilbrukere fra Japan i nevneverdig grad.

(Artikkelen fortsettes.)


Klør du etter å svi av 900.000 kroner?


Mobiado 105CLB

Med detaljer i 24 karat gull og en ramme laget i flyaluminium, bør denne luksusmobilen fra Mobiado kunne friste selv de mest jålet av de styrtrike. Prisen må du spørre Bamford & Sons i London om, men det i seg selv lover ikke godt dersom du ikke har mange pengene å bruke på en ny mobil.

Mer om
annonse