Nyhet

Eizo Foris FS2735 har en ekstra lur Freesync-funksjon

Eizos nye Freesync-skjerm kan «gires» slik at den passer din maskinvare.

Den japanske skjermprodusenten Eizo har annonsert en helt ny Freesync-skjerm som er myntet på kresne spillere med et nyere AMD Radeon-grafikkort.

Selskapets nykommer har fått navnet Eizo Foris FS2735, og som du kanskje ser av navnet bærer den et 27 tommer stort panel.

Oppløsningen er på sin side svært spillvennlige 2560 x 1440 punkter, som ansees å være et godt kompromiss for spillere som ikke vil velge mellom ytterpunktene ultrahøy oppløsning eller svært god bildeflyt i nyere spill.

Skjermpanelet Eizo bruker støtter oppdateringshastigheter på 144 Hz i sekundet når skjermen er koblet til med DisplayPort.

Eizo Foris FS2735. Foto: Eizo

Går høyt og lavt

Mens mange FreeSync-skjermer kun klarer å levere variabel oppdateringshastighet i et gitt intervall, for eksempel mellom 40 Hz og 90 Hz, går Eizo Foris FS2735 nye veier.

Denne skjermen leveres nemlig med to muligheter: Enten kan du aktivere Freesync i intervallet som kalles «High» (56- til 144 Hz), eller intervallet «Low» (35- til 90 Hz).

Tanken bak dette er å at du kan oppleve fordelene variabel oppdateringshastighet gir, slik som silkemykt og rivefritt bilde, uansett hvilken maskinvare du måtte sitte på eller hvilket spill du spiller.

High-modus er for deg med et råskinn av en maskin som vet grafikkortet ditt uansett klarer å opprettholde en høy FPS på minimum 56 FPS.

Low-modusen er et alternativ for deg som ikke har god nok maskinvare eller spiller et såpass krevende spill at FPS-en ikke klarer å holde seg stabilt over 56 bilder i sekundet.

Det kan virke som du må skifte mellom modusene manuelt, men etter vår mening høres dette ut som en god idé, i all den tid du slik kan få «i pose og sekk».

IPS, selvsagt

Foten er fleksibel. Foto: Eizo

Eizo har tatt i bruk et IPS-panel for mer nøyaktige farger og bedre innsynsvinkel. Videre oppgir selskapet at panelet har en responstid fra grå til grå på 4 millisekunder og en lysstyrke på 350 nits. Kontrastnivået skal på sin side være 1000:1, mens betraktningvinkelen er hele 178 grader både horisontalt og vertikalt. Et par skjulte stereohøyttalere på 2 x 1 watt får du også.

Vi har testet flere FreeSync-skjermer:
Denne BenQ-en er en knallgod spillskjerm for Radeon-eiere »

En fot med muligheter

Skjermrammen er ganske tynn, så skjermen er en god kandidat for AMDs flerskjermteknologi, Eyefinity, som lar deg spille over flere skjermer som står tett inntil hverandre.

Foto: Eizo

FS2735 er nokså fleksibel når det kommer til justeringsmuligheter. Blant annet kan du justere høyden på skjermen med inntil 15,5 centimeter, lene skjermen opp mot 35 grader bakover og roter den 90 grader til hver av sidene, såkalt Pivot.

Skjermen leveres med en DisplayPort, to HDMI-porter, en DVI-D, samt totalt to USB 3.0-porter. Som allerede nevnt må du benytte DisplayPort-utgangen for å spille med mer enn 60 FPS i den høyeste oppløsningen og FreeSync aktivert.

Vi har ikkke verken pris eller lanseringsdato på Eizo Foris FS2735, men informasjon fra det offisielle nettstedet angir «vinteren» som slippvindu.

Med en ny Freesync-skjerm bør du har et godt skjermkort:
Kanskje AMDs R9 390X er noe for deg?

(Eizo, via Nordic Hardware)

Les også
Dette er godt nytt for konsoll-spillere
Les også
Dette kommer LG til å vise på CES i januar
Les også
FreeSync rykker et skritt nærmere folk flest
Les også
Intel kan avgjøre duellen mellom FreeSync og G-Sync
Les også
BenQ XL2730Z: En knallgod spillskjerm for AMD-brukere
Les også
Nå har AMD lansert FreeSync: – Vår løsning er bedre enn Nvidias
Les også
Acers smekre spillskjerm er lynrask og byr på null hakking
annonse