NyhetNå har Apple stoppet Galaxy Tab 7.7

Samsung Galaxy Tab 7.7 forsvinner fra IFA

Enda et produkt som ligner på iPad 2?

Samsung er nødt til å fjerne det nye nettbrettet Galaxy Tab 7.7 fra IFA, etter at Apple fikk medhold fra tysk domstol.

Trekker enda et nettbrett

Det har ikke vært lett for Samsung i det siste. Det hele begynte da Apple stoppet salget av Sasmung Galaxy Tab 10.1 i EU, etter en runde gjennom det tyske rettssystemet. En lang rekke kamper har blitt kjempet siden den tid, og nå ser det ut som Samsung må se seg slått enda en gang.

Nyheten kom først ut da flere besøkende på IFA la merke til at alle plakater av Samsungs nye nettbrett Galaxy Tab 7.7 var borte fra messegulvet. Flere plakater ble dekket over, uten at noen fra Samsung ville kommentere saken. Flere hadde lagt merke til at alle Galaxy Tab 7.7-er var merket med «kommer ikke til Tyskland», men nå var de sporløst borte. Nå viser det seg at det var Apple som sto bak det hele. Det amerikanske selskapet fikk nemlig medhold i en tysk domstol, og Samsung hadde ikke annet valg enn å fjerne all reklame om det kommende nettbrettet.

Vil kjempe videre

I en presseuttalelse sier Samsung at de respekterer domstolens avgjørelse, men påpeker at avgjørelsen «sterkt begrenser forbrukernes valg i Tyskland». Videre sier de at de vil fortsette å kjempe for sine rettigheter, og vil gjøre alt de kan for å få orden på problemene.

Samsung Galaxy Tab 7.7 er planlagt å komme i norske butikker over nyttår, med en pris på 5300 kroner. Hvilke konsekvenser rettsavgjørelsen vil få for norgeslanseringen er fortsatt usikkert, og vi er i kontakt med Samsung for å få svar på spørsmålet.

Les også: Samsung-snadder fra IFA-messen

(Kilder: Bloomberg, This is my next, Slashgear)

Les også
Nytt AMOLED-brett fra Samsung over nyåret?
annonse