Tek.no

Nyhet

To Flappy Bird-spill som er mye bedre enn originalen

Kjente indieutviklere lagde hver sin hyllest.

Montasje: Maverick bird, flappybalt, Flappy Bird
Niklas Plikk
13 Feb 2014 11:00

Flappy Bird er død, og nettet har de siste dagene flommet over av elendige varianter av det originale mobilspillet. De aller fleste har prøvd å enten lage en så direkte kopi som mulig, eller lagd en parodi av det hele, og byttet ut den pikselerte fuglen med en hund, en mann eller en annen fugl. Det de alle har til felles at de har klart å gjøre de allerede frustrerende spillkontrollene enda verre.

Det var i hvert fall frem til vi fant to nye spill, som begge skal ha blitt laget som en hyllest til den forsvunnede Flappy Bird.

Maverick Bird

Det første spillet heter Maverick Bird, og er skapt av indieutvikleren Terry Cavanagh, som står bak herlige (og ekstremt vanskelige) småspill som VVVVVV og Super Hexagon.

I Maverick Bird styrer du en roterende liten firkant, som flyr igjennom en psykedelisk verden med vanskelige hindringer som prøver å stoppe deg. Akkurat som i Flappy Bird kan du få firkanten til å hoppe opp et hakk med en piltast, men også hoppe ned med en annen piltast.

Musikken, kontrollene og den voksende vanskelighetsgraden har gjort Maverick Bird til trolig den beste Flappy Bird-utfordreren. Foreløpig kan du kun spille Maverick Bird i nettleseren, på Terry Cavanaghs hjemmesider.

(Obs: Spillet tar lang tid å laste inn. Trykk "M" for å skru av musikken.)

Prøv Maverick Bird her »

Flappybalt

Den andre hyllesten kommer fra Canabalt-skaperen, og heter Flappybalt. Han har tatt hoppe-for-å-overleve-konseptet i en litt annen retning enn de fleste andre. I stedet for at du hopper bortover i evigheten, holder Flappybalt deg låst inne i et rom, hvor du hopper frem og tilbake i stedet.

På veggene flytter det seg farlige pigger, og målet er å unngå dem - gang etter gang. Akkurat som Maverick Bird er Flappybalt foreløpig kun for nettleseren på datamaskinen din.

Prøv Flappybalt her »

Har du noen andre Flappy Bird-alternativer som faktisk er bra? Del gjerne med deg i kommentarfeltet nedenfor.

Lyst på et helt mobilspill du vil elske?
Rayman Fiesta Run er et spill alle bør ha »

(Kilde: The Verge)

annonse

Les også