Tek.no

Nyhet

Se det nye objektivkartet fra Pentax

Disse objektivene planlegger de å slippe de neste to årene.

7 Feb 2012 18:59

Pentax har nå sluppet et PDF-dokument som viser deres videre planer på objektivfeltet. Deres familie med K-objektiver skal bli større i løpet av året, med tre nye objektivslipp.

Objektivene det er snakk om er et 50 mm bjektiv, en superzoom på rundt 18-200 mm, samt en supertele på rundt 500-600 mm. Lysstyrke, kostnad og så videre er foreløpig ukjent.

Her er Pentax sin oversikt over nåværende og fremtidig objektivpark.

Men ikke nok med det; i løpet av 2013 eller årene etter har Pentax planer om å følge opp med fire zoomer, som dekker brennviddeområdet fra ekstrem vidvinkel til tele, samt en 1.4x telekonverter.

Nåværende objektivpark i K-serien.

Om disse objektivene kommer i henhold til tidsplanen er vanskelig å si, for med slike tidsplaner er ofte ikke ting hugget i stein. Men det er likevel en klar indikasjon på at Pentax satser på objektivmarkedet. For få dager siden slapp de det speilløse K-01 som bruker objektiver fra Pentax' for lengst veletablerte K-system.

Dersom Pentax sin nye 50 mm blir liten nok, vil en kompakt kombinasjon sammen med K-01 kunne bli veldig spennende. Samtidig blir Pentax enda mer aktuelt for natur- og sportsfotografer som trenger mye tele, når de slipper det nye objektivet med en brennvidde rundt 500-600 mm.

Les også
Nytt speilløst kamera fra Pentax
annonse

Les også