Til hovedinnhold

Nå kommer StreetView i hele Norge

(Nettavisen) På en pressekonferanse tirsdag meldte Googles sjef i Norge, Jan Grønbech, at kartjenesten til selskapet får en enorm oppgradering tirsdag.

Kjempeoppdatering
Så langt har du kunnet se bilder fra Oslo- og Bergensområdet - samt Stavanger, men tirsdag starter utrullingen av en gigantoppdatering som gjør at det meste av byer og større veier blir dekket.

Ifølge Grønbech er det snakk om nesten dobbelt så mye data som tidligere.

Les også: Google Street View lansert i Norge

Nettavisen fikk se de nye bildene på pressekonferansen, men da vi kom tilbake til kontoret var det fortsatt ikke oppdatert på vår Google-konto. Google har en vane for å rulle ut oppdateringer stykkvis, noe som betyr at ikke alle får tilgang helt samtidig.

- Om du ikke får se det i nettleseren din nå, så er det i så fall ikke langt unna, sier Grønbech.

Hele landet
De nye bildene dekker hele landet fra nord til sør, og sjefen trekker spesielt frem vestlandet som et område de nå har spesielt god dekning - men om du ønsker å se på nordnorske områder er det også fritt frem.

Med oppdateringen får du nå også tilgang til oppdateringer som har blitt gjort i blant annet turområder, der Google har vært ute med sykkel for å ta bilder. Det har også blitt bedre dekning i parkområder.

- Vigelandsparken er nå også med. Det har vært en utfordring rettighetsmessig på grunn av statuene, men Oslo-ordfører Fabian Stang slo gjennom og sørget for at vi fikk tillatelse, sier Grønbech.

Bilder kan bli fjernet
Det har tidligere vært omfattende kontrovers rundt publiseringen av nye bilder fra Google, da det i mange tilfeller kan være en betydelig invadering av privatlivet. I utgangspunktet er alle ansikter og bilskilt sladdet, men dette er en helautomatisk prosess, og feil kan derfor oppstå. Om det er spesielle hendelser som blir dokumentert kan det også være uheldig.

Les også: De villeste bildene på Street View

Varsligstjenesten til Google videreføres derfor, slik at du kan varsle om upassende bilder, som så vil bli slettet.

- Bildet blir fjernet om du ønsker det. «No questions asked», har Googles spesialist Ed Parson tidligere understreket overfor Nettavisen.

Mer om
annonse