Til hovedinnhold

BlackBerry-verstingen er lansert

Det er kanadiske Research in Motion, eller RIM, som står bak de kjente BlackBerry-modellene. Dette er telefoner for e-postfrelste, med store tastatur og et fokus på sikkerhet og kontorfunksjoner.

Nå har selskapet lansert nye BlackBerry-produkter med relativt heftige spesifikasjoner. Telefonene det er snakk om er BlackBerry Bold 9900 og BlackBerry Bold 9930. Telefonene er så å si helt like, men den ene utgaven fins også i en amerikansk utgave med CDMA-standarden.

De nye Bold-modellene vil ha nyeste utgave av RIMs operativsystem, Blackberry OS 7. Ifølge pressemeldingen skal systemet være enklere og raskere å bruke, og også nettleseren skal være forbedret.

Mye til felles med PlayBook

- BlackBerry OS 7 har mange ting til felles med systemet som kjører på nettbrettet BlackBerry Playbook, får vi vite fra Jan Hatlebrekke, sjef for salg og markedsføring i Trigcom.

Vi ble mektig imponert over BlackBerry PlayBook da vi fikk se på den i februar. Les sniktitten her.

Til Norge på sensommeren

En annen nøkkelfunksjon skal være systemets muligheter for å håndtere privat informasjon og jobbrelatert informasjon hver for seg.

De nye BlackBerry-telefonene har som nevnt fått imponerende spesifikasjoner, spesielt i forhold til at RIM tidligere har siktet mest på bedriftsbrukere med telefonene sine.

De nye modellene skal ha enkeltkjernet prosessor på 1,2 GHz og masse arbeidsminne slik at man kan jobbe med flere ting samtidig. Disse kreftene betyr at også høyoppløst video i oppløsningen 1280 x 720 piksler kan tas opp og spilles av på telefonen.

Sikker kommunikasjon

Sikkerheten skal også være god, ettersom de nye telefonene går inn i BlackBerrys økosystem som blant annet gir kryptert tilkobling til tjenester.

I Norge er det Trigcom som selger BlackBerry, og som drifter de sikre tjenestene for systemet. BlackBerry Bold 9900 vil dukke opp her til lands på sensommeren, og vil ha en pris på omkring 5000 kroner.

(Kilde: pressemelding)

annonse