Nyhet

Slik blir Mobile World Congress

Dette forventer vi å se i Barcelona neste uke.

Lørdag reiser tre Amobil-journalister til sydligere strøk for å dekke årets Mobile World Congress (MWC) i Barcelona.

Der får vi overvære lanseringer fra produsenter som LG, Sony, Nokia, Samsung, Huawei, HTC og ZTE. Vi får prate med representanter for norske og utenlandske mobiloperatører. Vi får også kikke på nye apper og tjenester og få demonstrert det aller siste innen mobilteknologi. MWC er årets høydepunkt i mobilbransjen.

Følg Amobil på Facebook under MWC

Selv om vi håper på mange positive overraskelser der nede, vet vi allerede litt om hva som venter oss:

To nye fra Sony?
Sony har allerede lansert toppmodellen Xperia S, men på mobilmessen i Barcelona vil denne trolig få følge av Xperia U (Kumquat) og Xperia P (Nypon), som begge skal være interessante modeller.

En billigmobil som går under kodenavn Tapioca virker også å være omtrent lanseringsklar.

- Ingen Samsung Galaxy S III
I fjor var det Samsung som fikk mest oppmerksomhet på MWC, takket være Android-flaggskipet Galaxy S II. Samsung har imidlertid sagt at de ikke vil lansere oppfølgeren S III på årets messe. I stedet vil de legge lanseringen nærmere datoen da telefonen kommer i salg, noe som trolig betyr en gang på forsommeren.

Samsung Galaxy Mini 2

Det betyr sannsynligvis at Samsung først og fremst vil vise frem de nye mellomklassemobilene Ace 2 og Mini 2 i tillegg til noen nye Android-nettbrett. Det ryktes at sørkoreanerne vil lansere et spennende nettbrett på 11,6 tommer i Galaxy Tab-serien.

LG satser tungt på MWC
Den siste uken har LG annonsert fem nye modeller, inklusive toppmodellen LG Optimus 4X HD og 3D-modellen LG Optimus 3D X. Disse vil vi definitivt se mer av i Barcelona.

Men får vi også se 4:3-modellen Vu? Samsung Galaxy Note-utfordreren ble nylig vist frem i Sør-Korea, men det er fortsatt uvisst om denne modellen også vil komme på det europeiske markedet. I tillegg ryktes det at produsenten vil lansere en Windows Phone-modell.

Les også: LG tyvstarter lanseringsfesten

HTC med to nye, pluss musikktjeneste
For HTCs del virker det som om de vil lansere en toppmodell ved navn One S og en mobil i "øvre mellomklasse" som kalles One V (angivelig som en mer macho utgave av HTC Rhyme).

Ryktene om et nytt HTC-nettbrett på 10 tommer virker litt tamme, men at HTC vil lansere en egen musikktjeneste i samarbeid med Beats Audio skal derimot være ganske sikkert.

Nokia 900 er lansert i USA - kommer den også til Europa?

Nokia Lumia 900 til resten av verden?
Stephen Elop går på talerstolen tidlig mandag morgen. Der vil Nokia-sjefen trolig annonsere at det kommer en versjon av toppmodellen Nokia Lumia 900 for verdensmarkedet i tillegg til mellomklassemobilen Nokia Lumia 610 - begge med Windows Phone OS, naturligvis.

Likevel virker det som om Nokias fokus først og fremst er på apper og tjenester i år, ettersom de har sikret seg en stor stand i avdelingen "App Planet" på messeområdet.

Kina på kartet
Både Huawei og ZTE har på kort tid klart å gjøre sine merkevarer kjent i Europa. ZTE vil angivelig vise frem hele åtte nye mobiltelefoner på MWC, og kanskje et par nettbrett også. Mobilene kjører enten Android eller Windows Phone.

ZTE Mimosa X

Huawei vil lansere flaggskipet Ascend D1 Q, en mobil som på papiret ser svært lovende ut. En firekjerners prosessor kan neppe være noen ulempe, samtidig som Huaweis monstermobil etter signede matcher dagens toppmodeller på flere andre områder.

For "billigmerkene" Huawei og ZTE kan årets mobilmesse være god en anledning til å bli tatt inn det gode selskap med de ovennevnte mobilprodusentene.

Fokus på apper
Årets Mobile World Congress har et stort område som er holdt av for app-aktører. Fokuset er tilsynelatende stort på apper og mobiltjenester i år, og særlig pekes mobilbetaling ut som et aktuelt tema.

En rekke apputgivere er tilstede på MWC, og forhåpentligvis blir vi servert noe spennende.

Microsoft kjøper Nokia?
Windows Phone Tango, den nye versjonen av Microsofts operativsystem, blir etter all sannsynlighet presentert i Barcelona.

Forresten går det igjen rykter om at Microsoft vil kjøpe opp Nokia, og at dette vil annonseres på MWC. Det er imidleritd veldig vanskelig å si om det er hold i disse ryktene.

Trykk her for å komme til Amobils Facebook-side.

Følg oss på Facebook!
Det er mye annet som skjer på Mobile World Congress enn det som her er nevnt, og vi vil i år bruke vår Facebook-side mer aktivt enn tidligere. Her vil vi laste opp bilder og gi deg aller siste nytt fra messen, og du har anledning til å tipse oss om noe vi burde se nærmere på der nede.

Vi begynner å få mange følgere på Facebook, så vi har bestemt at når vi bikker 5000 vil vi holde en konkurranse der du kan vinne den fancy mobilen LG Prada 3.0.

Følg Amobil på Facebook

Les også: Nettmøte etter CES-messen i januar

(Kilder: Pressemeldinger, Mobile World Congress, TechRadar)

Klikk her for å se alle sakene fra Mobile World Congress 2012

Les også
Acer annonserer Android 4-mobil før MWC
Les også
ZTE lanserer billig kraftplugg
Les også
Nye folke-Androider fra Samsung
Les også
LG tyvstarter på lanseringsfesten
Les også
Sjekk LGs 5-tommers monstermobil
Les også
Dette er verdens tynneste mobiltelefon
Les også
Nokia Lumia 900 lanseres i kveld
annonse