Nyhet

Apple gjør seg klare for høyoppløste skjermer

Firedobler oppløsningen på ikoner i operativsystemet.

En ny oppdagelse i den seneste oppdateringen av Apples operativsystem, OS X Lion 10.7.4, viser at både oppløsning og filstørrelse på menyikonene har blitt større. Dette anses som nok et tegn på at Apple er i ferd med å lansere bærbare datamaskiner med langt høyere oppløsning enn de har i dag.

Flere hint

De aller fleste bærbare datamaskiner som blir lansert i dag har en oppløsning på enten 1920 x 1080 piksler eller mye lavere. Likevel ser vi mobiltelefoner med nesten samme oppløsning, og nettbrett med enda høyere oppløsning, slik som iPad 3.

Tidligere har vi sett små hint i operativsystemet OS X Lion at Apple har drevet å tittet på muligheten for høyere pikseltetthet på skjermene deres, i form av en skjult "HiDPI-mode" i utviklerverktøyet Xcode.

Les også: Vi bruker iPad 3 som ekstern skjerm

Nå har det kommet ytterligere hint, i form av at flere ikoner i operativsystemet har blitt byttet ut med høyere oppløste versjoner. Ikonet til Textedit er et godt eksempel. Det har gått fra å ha en oppløsning på 512 x 512 piksler til 1024 x 1024 piksler. Det er imidlertid ikke alle ikoner som har fått økt bildestørrelsen, men flere har økt filstørrelsen. Address Book og Dashboard har gått fra 279 til 484 KB og fra 130 til 226 KB.

Det er ikke vanskelig å se hvilket av de to ikonene som er det nye, høyoppløste.

Kanskje til sommeren

De mange ikonene med høy oppløsning kombinert med operativsystemets egne HiDPI-modus gjør at sansynligheten blir større og større for at selskapet er i ferd med å lansere en Macbook med langt høyere oppløsning enn vi er vant til. Rykter har allerede begynt å spre seg om en Macbook med en oppløsning på 2880 x 1800 piksler, altså fire ganger så mye som vi finner på den 1440 x 900 piksler-store skjermen til dagens 15-tommers Macbook Pro.

De nye datamaskinene fra Apple forventes å slippes til sommeren, og vil antageligvis basere seg på Intels nye prosessorserie, Ivy Bridge, som har integrerte grafikkløsninger som har støtte for opptil 4K-oppløsning.

Les også: Gjør deg klar for superskjermer

(Kilde: Apple Insider)

Les også
Den første Apple-maskinen kan bli din
Les også
Foxconn-sjef bekrefter iTV
Les også
Microsofts nye Surface-bord byr på en helt unik opplevelse
Les også
Nå bør du oppdatere Macen
annonse