Til hovedinnhold

Microsoft vokste i forrige kvartal

Men Xbox-inntektene sank drastisk.

Niklas Plikk

I forrige kvartal økte Microsofts omsetning med seks prosent, opp til 17,41 milliarder dollar, sammenliknet med samme periode i fjor. Dette forteller Microsoft selv i sine finanspapirer de har publisert på nettsidene sine. Det har imidlertid ikke gått like bra for alle avdelingene til Microsoft, og underholdningsavdelingen rapporterte om en nedgang på 16 prosent fra fjoråret.

Opp, opp og opp

Sammenliknet med fjorårets tall går det framover på de fleste punkter for Microsoft. Omsetningen vokser, driftsresultatene er bedre og Windows-omsetningen har gått fra å synke med 6,3 prosent i fjor, til å nå vise en vekst på fire prosent.

Microsoft kan også rapportere om gode salgstall for Windows 7-lisensene sine. Windows 7 skal nå være installert på 40 prosent av verdens bedrifts-PC-er. På forbrukermarkedet har det imidlertid stått ganske stille.

Også nettsky-satsningen til Microsoft ser ut til å kunne skryte av positive tall, med en økt omsetning på seks prosent, til 707 millioner dollar, tilsvarende 4,1 prosent av Microsofts samlede omsetning.

Og litt ned

Det er imidlertid en avdeling hos Microsoft som har gått mot strømmen, og viser til noen virkelig blodrøde tall. Microsofts underholdningsavdeling, som står bak blant annet spillkonsollen Xbox, rapporterer om et fall på 16 prosent fra året før. Dette utgjør hele 1,62 milliarder dollar. De gikk fra et overskudd på 210 millioner dollar til et underskudd på 229 millioner i dette kvartalet, hovedsaklig på grunn av en dramatisk nedgang i antallet solgte Xboxer. Det ble solgt 48 prosent færre Xbox 360-konsoller dette kvartalet enn i fjor, selv om det beholder førsteplassen i USA som den mest solgte konsollen.

Ingen tall fra mobilavdelingen

Men selv om Microsoft la fram de aller fleste tallene vi kunne be om, var det én avdeling som ikke ble nevnt i pressemeldingen: Windows Mobile. Salgstallene skal angivelig ikke være noe å hoppe i taket for, og vårt søsternettsted Amobil skrev nylig om hvordan operatørene flykter fra Nokia-mobiler, som nå kommer levert med Microsofts nye mobile operativsystem installert.

2012 vil likevel bli et spennende år for Microsoft. Windows 8 er forventet å komme til høsten, en ny Office-pakke vil slippes og Windows Phone 8 er også i planene før året er omme.

Da Microsoft kunngjorde de positive tallene steg aksjene deres fra 31 til 32 dollar, som er en solid økning fra november i fjor, da de var nede i 25 dollar per aksje.

(Kilde: Ars Technica, Microsoft)

annonse