Tek.no

Nyhet Nå kommer LG G4c til Norge

Nå kommer LG G4C til Norge

Koster under halvparten av storebror LG G4.

LG
23 Juni 2015 16:01

Da LG G4 ble testet for en måneds tid siden ga vår entusiastiske mobilanmelder to tomler opp og et velfortjent anbefalstempel. Men vi vet jo også at ikke alle har lyst eller mulighet til å blåse av drøye fem høvdinger på en ny mobiltelefon.

Heldigvis finnes det rimeligere alternativer, og ett av disse vil være LG G4c – som da naturligvis er å regne som lillebroren til G4. Denne har mange av de samme funksjonene og egenskapene, og er som storebror lett buet. Den har også en veiledende pris på 2090 norske kroner, altså koster den godt under halvparten av hva du må ut med for G4.

Men prisreduksjonen kommer naturligvis ikke uten betydlige ofte. LG G4c er en fysisk mindre telefon, med 5-tommers skjerm mot 5,5 tommer på G4. Det trenger dog ikke bare være negativt for folk med små hender eller lommer. Med sine 137 gram veier også G4c litt mindre enn storebroren.

Ikke samme maskinvare

LG G4c skal ha et greit kamera, men den har likevel måttet gi fra seg laserfokuset som så langt har blitt brukt i G3, G Flex 2 og G4. Foto: LG

Men bortsett fra dette er det ikke til å legge skjul på at LG G4c skilter med lavere skjermoppløsning, mindre internminne og svakere prosessor. Likevel snakker vi ikke om noen katastrofe. HD-skjermen har 1280 x 720 piksler, som betyr en pikseltetthet på 294 ppi – helt kurant.

Prosessoren, en firekjernet Qualcomm Snapdragon 410 på 1,2 GHz, bør klare seg greit ved normal telefonbruk. De åtte gigabytene med internminne kan utvides med et MikroSD-minnekort.

Der forskjellene kanskje vil merkes mest i daglig bruk kan være når du tar bilder. LG G4 har et fantastisk godt kamera. Du har 16 megapiksler til rådighet, med lyssterk optikk med blendertall f/1.8 og mekanisk stabilisering. Med G4c må du klare deg med åtte megapiksler bak og med fem megapiksler på frontkameraet.

Men som kommunikasjonsenhet gjør den etter alt å dømme jobben. Vi noterer oss at 802.11ac Wi-Fi mangler, men 802.11n er på plass, sammen med Bluetooth 4.1, NFC, 4G LTE og A-GPS/Glonass.

LG G4c skal etter planen være i butikkene fra slutten av denne måneden.

Få med deg testen av storebror G4:
Det beste mobilkameraet du får plass til i lommen >>>

(Kilde: LG)

Les også
LG lanserer billig klapptelefon
Les også
Slik blir LGs neste monstermobil
Les også
Her er sommermobilene
Les også
LG G4: Det beste mobilkameraet du får plass til i lommen
Les også
LG lanserer to nye G4-modeller
Les også
LGs smartklokke med 4G får en heftig prislapp
annonse

Les også