Tek.no

Nyhet

Flere enn noen gang bytter fra Android til iPhone

Apple-sjefen storfornøyd over nye tall.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
24 Juli 2015 09:00

Det er en konstant krig mellom de forskjellige mobiloperativsystemene på markedet, med Android-telefoner og iPhone i ledelsen. Nå kan imidlertid PhoneArena melde om nye tall fra Apple, som tyder på at flere og flere Android-brukere er i ferd med å bytte leir.

Bedre resultater enn forventet

Det var Apples egen toppsjef, Tim Cook, som først kunngjorde tallene, og han virker særdeles fornøyd med resultatet. De siste månedene har flere Android-brukere enn noensinne gått over til Apples iPhone.

Totalt har Apple solgt 47,5 millioner iPhone i den samme tidsperioden, hvilket er såvidt over forventningene. Andelen som kom fra en Android-telefon skal ha vært på 27 prosent, altså rundt 13 millioner enkeltkjøp av iPhone. Dette er en mye større seier for Apple enn at folk simpelthen fortsetter å kjøpe iPhone, fordi nye iPhone-brukere er nødt til å starte helt fra bunnen.

Dette gir penger i kassa for Apple, som tjener på at brukerne handler i iTunes, kjøper tjenester av Apple og sannsynligvis også etterhvert vil skaffe seg andre Apple-produkter. Samtidig tjener konkurrentene mindre på sine app-butikker og tjenester. Som Cook selv sier:

– Vi er overveldet av glede over å kunne registrere den høyeste andelen bytter fra Android til iPhone noensinne. Og derfor, fra vårt synspunkt, er iPhone en strålende suksess.

Det er mange forskjeller på iPhone og Android, deriblant:
Android-brukere ser mest porno »

(Kilde: iMore via PhoneArena)

annonse