Avslører VPN-brukernes ekte IP-adresser

Sikkerhetshull gjør det mulig å spore VPN-brukere, men det finnes løsninger.

Det finnes mange, helt legitime grunner til at Internettbrukere vil holde identiteten og plasseringen sin skjult. Kanskje du sitter i en betrodd stilling, og vil tipse om at firmaet du jobber i gjør noe ulovlig. Eller kanskje du jobber med menneskerettigheter i et land, og trenger tilgang til blokkerte nettsider for informasjon og kommunikasjon, samtidig som du må være anonym av sikkerhetsgrunner.

En av løsningene i slike situasjoner kan være å bruke VPN, en tjeneste som gjør at all internett-trafikken din går via et annet tilkoblingspunkt, som igjen skjuler din egentlige plassering.

Men nå melder både TorrentFreak og TorGuard om et sikkerhetshull i nettleserene Chrome, Firefox og Opera som avslører den virkelige IP-adressen til VPN-brukere.

Det er nesttlesernes integrerte WebRTC-teknologi som gjør det mulig for nettsteder å kjøre en skjult JavaScript-kode i nettleseren til den som besøker nettstedet. Koden sender en forespørsel til STUN-servere, som igjen avslører brukerens virkelige IP-adresse. Problemet ser i følge TorGuard ut til kun å berøre Windows-brukere.

Slik beskytter du deg

Dårlig nytt for de som lenge har trodd at identiteten deres var helt skjult. Den gode nyheten er at lekkasjen ifølge TorGuard er lett å tette. Hvis du bruker Chrome skal gratisutvidelsen WebRTC Block fikse biffen. Hvis du bruker Firefox skal du ifølge TorGuard kunne fikse problemet ved å skrive «about:config» i adresselinjen og trykke enter. Der skal du søke etter «media.peerconnection.enabled» og endre «value» til «false».

Hvis du vil lære mer om VPN og andre alternativer for å bli anonym anbefaler vi denne guiden»

(Kilder: TorGuard, TorrentFreak)

Les også
Populær Chrome-utvidelse inneholder skjult program som spionerer på surfingen din
Les også
Nå skal norske Opera gjøre det tryggere å surfe på nettet
Mer om
annonse