Tek.no

Nyhet

Slik skal de kunne bo på Mars

NASA har plukket sin designfavoritt.

Thingiverse
20 Aug 2014 08:00

En bemannet ekspedisjon til Mars ligger fortsatt langt frem i tid. For at det i det hele tatt skal være mulig, er imidlertid god planlegging helt essensielt. En av de største utfordringene er naturligvis hvordan de menneskelige marsboerne skal kunne bo på den røde planeten.

I designkonkurransen Thingiverse Mars Base, var oppgaven å lage et habitat for mennesker på Mars. Materialene som skulle brukes måtte enten finnes på Mars, eller kunne fraktes med fra jorda. Samtidig var det et krav at en modell måtte kunne printes ut på en 3D-printer, skrive CNET.

Nå har NASA og 3D-printerselskapet MakerBot kåret en vinner i konkurransen. Av de 228 bidragene som kom inn, har de valgt bikubedesignet «Queen B» som sin favoritt.

To soverom og vinterhage

Noah Hornberger står bak vinnerdesignet, og har fått en ny Makerbot Replicator Desktop 3D Printer i premie. Han har laget en 3D-modell som viser en bygning med to soverom, to bad, kjøkken, 3D-printerrom, vinterhage, spisestue, vaskerom, stue/ladestasjon og ikke minst «Mud room». Sistnevnte kan nok kalles entré eller inngangsparti på norsk.

– Jeg har designet noe som jeg ville vært fornøyd med å leve i selv, i noen år (minst), skriver Hornberger i beskrivelsen.

Queen B – alle rom.Foto: Thingiverse

Mer om rommenes funksjoner finner du på Thingiverse.com. På andreplass kom et design som blir kalt Martian Pyramid, og på tredjeplass kom The Mars Acropolis.

Se bildegalleriet nederst.

Scroll ut fra jorda, zoom inn på Mars
Nå kan du lete etter marsboere i Google Maps »

(Kilder: Thingiverse.com, CNET)

annonse

Les også