Tek.no

Nyhet

Med denne dingsen kan bilen din «etterligne» en elbil

Skal gjøre det lettere å finne ut om elbiler er noe for deg.

AT&T/YouTube
23 Nov 2014 18:00

Mye på grunn av den populære Tesla-modellen har elektriske biler for alvor begynt å gjøre sitt inntog på veiene. Blant mange av dem som ennå sitter på gjerdet er nok en av hovedbekymringene hvorvidt de strømdrevne kjøretøyene kan bli en fullgod erstatning for bensinbilene når det gjelder for eksempel rekkevidde.

For å bistå dem som vurderer å gå til anskaffelse av en elbil, men som ennå ikke har turt å ta steget helt på grunn av denne usikkerheten, finnes det nå et snedig hjelpemiddel.

Simulerer valgfri elbil

Et lite forskningslaboratorium underlagt den amerikanske telekommunikasjonsgiganten AT&T har nemlig utviklet en ganske spesiell skjerminnretning man kan plassere i bilen sin for å «emulere» en elektrisk bil.

Systemet heter «Virtual Electric Heads Up Display» og lar deg velge fra et utvalg elbil-modeller. Når du har plukket ut en modell vil systemet så simulere den utvalgte elbilen og gi deg informasjon om blant annet hvor mye energi du bruker og hvor langt du har igjen å kjøre dersom du hadde brukt denne bilen.

Meningen er altså å gi deg muligheten til å finne ut av hvorvidt elbilen er i stand til å dekke dine daglige transportbehov, basert på de daglige kjøremønstrene når det gjelder rekkevidde, fart og så videre.

Kan bli tilbudt på utlån

Ved å kunne velge mellom flere ulike elbil-modeller vil du på den måten kunne finne frem til den som passer deg best. Poenget er å bruke systemet i bilen over lengre tidsperioder, slik at man får et godt grunnlag for å ta avgjørelsen.

Akkurat når og til hvilken pris Virtual Electric Heads Up Display eventuelt vil bli tilgjengelig på markedet er ennå uvisst, da produktet foreløpig er i en tidlig utviklingsfase. Utvikleren håper imidlertid at elbil-forhandlere kan tilby systemet på utlån til potensielle kunder, så det blir kanskje ikke nødvendig å kjøpe det selv.

For en kjapp introduksjon til systemet kan du sjekke ut videoen under.

Elbiler er ikke lenger kjipe: Vi ble mektig imponert over Tesla Model S »

(Via Engadget)

Les også
Her setter den knøttlille elbilen ny akselerasjonsrekord
Les også
– Kunstig intelligens kan bli en fare for mennesket innen fem år
Les også
Tesla-grunnleggeren vil gi hele verden billig Internett med satelitter
annonse

Les også