Tek.no

Nyhet

Galaxy Note 5 kan få UHD-oppløsning!

Også innenfor virtuell virkelighet kan Samsungs nye superhøyoppløste skjermteknologi gjøre underverker.

Ikke før er Samsung Galaxy Note 4 på plass i norske butikkhyller, før ryktene svermer om etterfølgeren. Ifølge PhoneArena jobber nemlig det koreanske selskapet i disse dager med en vanvittig høyoppløst skjerm for sin Galaxy Note 5. Skjermen skal ifølge nettsidens kilder strekke seg over 5,9 tommer og by på hele 3840 x 2160 bildepunkter. Dette gir en effektiv tetthet på 746 bildepunkter for skjermen – noe som uten tvil blir en ny rekord.

Selskapets til nå mest høyoppløste skjerm finner vi på Galaxy Note 4:
Note 4 overgår alt vi har sett tidligere, mener vår anmelder »

Underbygger eksisterende planer

Slik så Samsung for seg oppløsningen ville stige i fjor.

Samsung fortalte allerede i fjor at de jobbet mot å tilby svært høyoppløste 4K-skjermer for sine mobiltelefoner i 2015. Dette nyeste ryktet kan være med på å ytterligere underbygge at selskapet er i rute med denne produksjonen.

De fleste av selskapets mobilskjermer benytter seg av Super AMOLED-teknologien for å gi suverene sortnivåer og svært sterke og livlige farger. Det ryktede skjermpanelet for Galaxy Note 5 virker ikke å bli noe unntak.

Kvantesprang for virtuell virkelighet

Selvsagt er det fint med høyoppløste skjermer på telefoner, men et område hvor den nye og høye skjermoppløsningen virkelig kan få stor betydning er innenfor virtuell virkelighet. I den nyeste utviklerversjonen av Oculus Rift er for eksempel oppløsningen «kun» full-HD, så å ta på seg brillene gir inntrykk av å se spillverdener gjennom en myggnetting.

Med mer høyoppløste skjermer, hvor avstanden mellom bildepunktene er mindre, vil dette problemet forsvinne. Vel så viktig er det også at detaljer og teksturer blir langt skarpere, og at du kan se mer av verdenen på én gang.

Oculus Rift har blitt enda bedre:
Nye funksjoner og bedre oppløsning, men vi blir fortsatt kvalme av den (Ekstra)»

Samsung lanserte i høst sine egne VR-briller, kalt Samsung Gear VR. Disse inneholder ingen skjerm, men benytter i stedet en Samsung Galaxy Note 4 for å vise frem innhold. Telefonen monterer du inni brillene, og vips, så skal du ha en fullstendig VR-opplevelse.

Om denne tilnærmingen til VR blir en suksess for Samsung vil en eventuell høyoppløst Galaxy Note 5 være et naturlig neste steg her. Det er heller ikke noe som skulle hindre Oculus i å bruke Samsungs svært høyoppløste panel i sine briller når den tid kommer.

Kan komme til høsten

Galaxy Note 5 er ventet på markedet på omtrent denne tiden til neste år, et tidspunkt som passer godt med Samsungs planer om å starte masseproduksjon av det høyoppløste skjermpanelet i august. En mulig annonsering er neste års IFA-messe, som går av stabelen i september. Panelet kan imidlertid også benyttes i andre kommende toppmodeller fra selskapet.

Oculus-sjefen har akkurat avslørt:
– Oculus er bare måneder unna »

(Kilder: PhoneArena via SweClockers)

Les også
Note 5-lansering i Europa kan være avslørt
Les også
Samsung Galaxy S6 Edge dukket opp i ytelsestest
Les også
Lanserte ny og raskere utgave av Samsung Galaxy Note 4
Les også
Samsungs VR-brille kommer med en haug advarsler
Les også
Skal Apple utfordre Oculus og Samsung?
Les også
Kappløpet mot bøyelige mobilskjermer er i gang
Les også
Acer S277HK: Fargesprek verdensnyhet
Les også
Dette er de heteste mobiltelefonene akkurat nå
Les også
Den endelige versjonen av Oculus er kun måneder unna
Les også
Slik skal Oculus Rift-sjefen gjøre VR til en suksess
Les også
Samsungs omsetning stuper – varsler ny mobilstrategi
annonse

Les også