Tek.no

Nyhet

Apple kan tjene grovt på sin dyre smartklokke i gull

Apple Watch Edition kan praktisk talt bli selskapets nye gullgås.

Montasje: Shutterstock, Apple, Teknofil.no
18 Feb 2015 17:15

papirlanseringer har fått så mye oppmerksomhet som Apple Watch – smartklokka «alle» venter på, som etter alle solemerker å dømme skal slippes en eller annen gang i april måned.

Denne dreier det seg om:
Slik fungerer Apple Watch »

Mens konkurrentene allerede har fått dyttet ut flere smartklokker på markedet, har Apple tatt det meste med ro. Svært få smarte ur har klart å overbevise noen så langt, og Apple-tilhengerne har uansett en tendens til å stille seg i kø med åpen lommebok når Tim Cook og hans kumpaner har et skinnende nytt produkt på den andre siden av glassdørene.

Smartklokkemarkedet er således stort sett jomfruelig og utappet for Apples del, og det har selskapet utvilsomt tenkt å benytte seg av. Ifølge BRG melder nemlig Wall Street Journal om at av de fem milloner eksemplarene av Apple Watch som vil produseres i årets første kvartal, vil rundt 850 000 trolig være av den dyre gullmodellen – Apple Watch Edition.

Videre skal rundt halvparten være av den rimeligste sorten: Apple Watch Sport, mens om lag en tredjedel vil være den «vanlige» Apple Watch i rustfritt stål.

Og med det sedvanlige suget folk har etter nye epleprodukter, er det slett ikke utenkelig at Apple faktisk klarer å selge unna rubbel og bit.

Kan tjene i bøtter og spann

Dersom dette faktisk stemmer, kan det bety gode nyheter for bunnlinja og aksjekursen til Apple. Selskapet har jo for vane å ha god inntjeningsmargin på sine dyrere modeller, og selv om ingen helt vet hvor mye Apple Watch Edition faktisk vil koste, er det ingen tvil om at den vil være ganske så kostbar.

Spekulasjonene varierer fra rundt 2000 til 5000 dollar – Wall Street Journal er blant flere som har har hørt 4000 dollar.

Ettersom forskjellene på denne og de rimeligere versjonene i hovedsak er kosmetisk, kan Apple sitte igjen med en ganske drøy inntjening – kanskje så mye som to milliarder dollar totalt på de fem første millioner klokkene, tipper BGR etter litt spenstig utregning.

Og mesteparten av inntjeningen vil det da være gullvarianten som står for.

Når den siste kunden har forlatt butikken, risikerer altså Apple å ha ganske så fulle pengesekker. Da er det bra at pengeskapene allerede er på plass.

Her er vår sniktitt:
Apple Watch – smartklokken alle har ventet på >>>

Kilde: BGR

Les også
Denne mobiltelefonen koster 180 000 kroner
Les også
Snart kan iPhone-telefonene få superavanserte kameraer
Les også
Spår flere millioner solgte Apple Watch-enheter på få måneder
Les også
Dette er apples gigantiske datasenter
Les også
Lanseringstidspunktet til Apple Watch er nå offisielt
Les også
Sveitsisk klokkeprodusent kaster seg på smartklokke-karusellen
Les også
Vil Apple og Samsung lykkes med sine smartklokker?
Les også
Kan Apples smartklokke vinne over armbåndsuret?
annonse