Til hovedinnhold

Denne «smartklokken» skal dekke alle mobile behov i én pakke

«Neptune Suite» er smartklokke, mobiltelefon, nettbrett og laptop i ett.

Neptune Inc.

Neptune er et selskap som er kjent for å satse friskt. I fjor meldte vi om en gigantsmartklokke kalt Neptune Pine fra selskapet, og tidligere i år viste de frem det selskapet mente var «verdens smarteste» smartklokke med Neptune Duo. Nå hamrer selskapet igjen på stortrommen med en ganske unik «alt-i-ett»-løsning de mener vil dekke de fleste behov - nemlig Neptune Suite.

Neptune Suite er en videreutvikling av det nevnte Neptune Duo-konseptet, som bestod av en avansert smartklokke og en separat skjerm. Med Neptune Suite er konseptet utvidet til også å omfatte et tastatur, en større og nettbrettaktig skjerm, et trådløst tastatur og et trådløst hodesett.

Skal gi en sømløs opplevelse

Det trådløse tastaturet kommer med en metallhengsle som kan brukes til å feste nettbrett-skjermen på, som gjør at du kan bruke det hele som en bærbar PC, og I tillegg kommer Neptune Suite med en HDMI-dongle du kan stikke i en separat TV eller PC-skjerm for en ekstra skjermflate.

«Nettbrett»-skjermen kan festes til tastaturet og gi deg en hybrid-PC-opplevelse. Foto: Neptune Inc.

Det hele styres av smartklokken du har på håndleddet, som altså er selve «hjernen» og knutepunktet for de andre enhetene. Meningen med konseptet er å levere alle de mobile plattformene i én sømløs og komplett pakke, slik at du ikke trenger å veksle mellom ulike enheter og applikasjon.

Smartklokken som styrer showet er, som vi allerede påpekte i omtalen av Neptune Duo-konseptet, egentlig ikke en smartklokke i vanlig forstand, men heller en kompakt mobiltelefon. Neptune Hub, som den heter, har en firekjerners prosessor på 1,8 GHz, 64 GB lagringsplass, støtte for 3G/4G, Wi-Fi, GPS, NFC og Bluetooth. Den kjører Android Lollipop og har en berøringsskjerm på 2,4 tommer.

Braksuksess på finansieringsnettsted

Denne kan du bruke til å ringe med, sende og motta meldinger, koble deg opp mot sosiale medier og følge med på treningsstatistikk på samme måte som med andre, vanlige smartklokker. I tillegg forsyner den altså de andre enhetene med strøm. Produsenten sier at batteritiden til Neptune Hub likevel er sammenlignbar med en vanlig mobiltelefon, til tross for at kapasiteten ligger på omtrent halvparten.

Dette begrunner produsenten med at Neptune Hub har en langt mindre skjerm enn vanlige mobiltelefoner, samt at de andre enhetene den kommuniserer med ikke har egne prosessorer og maskinvare, og dermed meget lavt strømforbruk. I tillegg har de egne batterier med brukbar kapasitet.

Neptune Suite-konseptet er lagt ut på finansieringsnettstedet Indiegogo, hvor produktet utvilsomt har blitt en suksess. Målet ligger på 100 000 dollar, og i skrivende stund har finansieringssummen kommet opp i hele 805 000 dollar med 29 dager igjen. Den minste summen du må love bort for å sikre deg pakken er 599 dollar, altså litt i underkant av 5000 kroner. Planen er å starte salget i februar neste år.

For mer informasjon om Neptune Suite kan du sjekke ut produktsiden, Indiegogo-siden og videoen under.

Stadig flere kaster seg på smartklokke-bølgen: Alpina Horological Smartwatch får ildprøven på ekspedisjonstur med Børge Ousland »

(Via The Verge)

annonse