Til hovedinnhold

– Nymi er sikrere enn fingeravtrykklesere

Med dette armbåndet må du ha riktig puls for å åpne alt fra safen til husdøren din.

Fingeravtrykkslesere på mobiler har blitt hauset opp som det neste store innen sikkerhet. En (tilsynelatende) stor svakhet ved en slik løsning er at det finnes flere måter å forfalske fingeravtrykk på. Eksempelvis kan du kopiere fingeravtrykket over på en håndprotese, eller ty til mer makabre, kriminelle og høyst uetiske metoder, sist sett i diverse amerikanske TV-serier.

Nå kan det derimot se ut til at fingeravtrykk kan være "ut" før det egentlig har blitt ønsket velkommen inn i varmen. Nymi tar nemlig sikte på å utkonkurrere slike sikkerhetsløsninger, med sitt nye smartarmbånd, ifølge Slashgear.com.

Dette skal etter sigende kunne erstatte både passord, nøkler, kort og fjernkontroller. Og med tanke på sikkerhet skal dette være umulig – helt umulig – for uvedkommende å kopiere.

Unik ECG-rytme

Sikkerheten til armbåndet fra Nymi ligger i din hjerterytme. Eller, nærmere bestemt den helt unike elektrokardiogram-rytmen (EKG) din, som er like særegen som et fingeravtrykk – bare at EKG ikke lar seg kopiere eller forfalske.

Smartarmbåndet er selvsagt også proppet full av sensorer. Ved hjelp av disse, skal Nymi forstå hvilke oppgaver eller handlinger du ønsker å utføre, for eksempel å betale for noe eller låst opp en dør. Så lenge du har på deg armbåndet, skal alt du har tilgang til være aktivt og låst opp. Du slipper å taste pin-koder, men du må trykke ned en knapp på armbåndet for å verifisere at den som har på armbåndet matcher pulsen din. Litt raskere, hvert fall, og ikke minst kan du samle mange koder og nøkler i én ha-på-dings.

Nymi sendes ut til de første 25 000 som har bestilt det tidlig neste år. Prisen er 79 dollar nå, men går opp til 99 dollar etter hvert. SDK-er for iOS, Android, Windows og Mac OS X blir tilgjengelig snart, ifølge Slashgear.com.

Les også: Kickstarter-prosjekt kommer til AppWorks

(Kilder: Slashgear.com, Nymi)

Les også
Hackere stjal fingeravtrykk rett fra mobilsensoren
Les også
Forskere planlegger kopisikre kredittkort
Les også
Hvem bør vinne Årets app?
Les også
iOS 7-feil kan gi uvedkommende tilgang til mobilen
annonse