Til hovedinnhold
NyhetApple risikerer bøter for iPad-merking

Nå risikerer Apple bøter for 4G-merker

Myndigheter på krigsstien for feilmerking av nye iPad.

Apples nyeste iPad ble lansert for tre uker siden. Under lanseringen ble den nye utgaven kun omtalt som "nye iPad", eller "iPad 4G". I etterkant har vi fått vite at iPad kun virker med noen få utvalgte 4G-nett, og at den de fleste steder i verden kun kan benytte seg av 3G.

Les også: Slik er Apples nye iPad

Til tross for at nye iPad ikke vil fungere i norske 4G-nett ble både NetCom og Telenor ført opp som samarbeidspartnere for 4G i Norge på Apples sider. Nettbrettet selges dessuten under navnet "iPad Wi-Fi + 4G" både i Norge og andre steder der 4G ikke virker. Nå reagerer forbrukermyndighetene.

Les også: Telenor forventer europeisk iPad

Myndighetene flere steder er kritiske til at iPad markedsføres som en 4G-enhet på steder der den ikke støtter 4G-nettene.

Villedende markedsføring

Nettstedet digi.no melder i dag at myndighetene i flere land er i ferd med å bli litt oppskjørtet over Apples markedsføring.

I Australia har allerede Konkurranse- og forbrukerkommisjonen gått til sak mot Apple for det de mener er villedende markedsføring.

De australske myndighetene krever at Apple blir nødt til å tydelig oppgi hvilke funksjoner som virker på iPad-en når den selges i landet – både ved hjelp av markedsføring som sier at 4G ikke vil virke, og ved at nettbrettet blir tydelig merket i butikken.

I tillegg mener myndighetene at det bør svi økonomisk for selskapet bak i-dingsene. Dermed kan det vanke både en bot og tilbakebetalinger til australske kunder som alt har kjøpt den nye iPad-en.

Danmark vil ha endret iPad

Det danske forbrukerrådet har på sin side krevd at all 4G-relatert merking skal bort fra nettbrettene. Dermed slipper kanskje ikke Apple unna med å bare endre på beskrivelsene i nettbutikker.

Nettstedet itavisen.no melder dessuten at norske forbrukermyndigheter er i tenkeboksen i forhold til Apples markedsføring.

Siden nye iPad støtter de aller raskeste standardene for 3G, kan det tenkes at Apple velger å la 4G signalisere svært høye 3G-hastigheter. Dette er ikke en uvanlig måte å markedsføre 3G-produkter på andre steder i verden, men heldigvis har vi vært forskånet fra disse variantene i Norge.

Les også: Test av nye Apple iPad

Hva synes du om markedsføringen av iPad Wi-Fi + 4G? Helt grei – eller uklar?

(Kilder: digi.no, itavisen.no)

annonse