Nyhet

Tapte mot Apple

Kodak gikk på et patentnederlag i retten.

Kodak har i lang tid levd med konkurstrusselens knivsegg hengende faretruende over sin økonomiske hals. Det har til og med gått så langt som at de har søkt om beskyttelse mot akkurat konkurstrusselen.

I den anledning har de utforsket mulighetene for å kunne tjene penger på sine egne patenter og i januar i år saksøkte Kodak både Apple og Blackberry-produsenten Research in Motion. De to selskapene ble trukket til den amerikanske handelskommisjonen (ITC) for det Kodak mente var brudd på deres patenter vedrørende digitale bilder.

Les også: Kodak kan havne i nytt søksmål

Selv om Kodak vant frem i flere av sakene ble det ikke den store økonomiske vinningen. Gullkalven lå i deres forsøk på å hente ut penger fra Apple og RIM for deres bruk av et patent for å flytte digitale bilder fra smarttelefon eller nettbrett. Dette skulle vise seg å bli vanskeligere enn antatt. ICT fant mandag ut at Kodaks søksmål var ugyldig.

Patentet oppfylte ikke kravet til å være såkalt "non-obvious". Det vil si at ICT regnet patentet for å være "ikke-innlysende" i denne sammenhengen og dermed ugyldig. For å si det på en annen måte: Patentet er verdiløst.

Kodak er under konkursbeskyttelse og jobber med å omstrukturere organisasjonen. Selskapets problem er nå at de patentene de skulle selge eller lisensiere ut til andre firmaer er nå helt uten verdi. Det er dårlig nytt for et selskap som er avhengig av penger inn for å unngå å bukke under.

(Kilder: Digi.no og IndustryWeek)

Les også
Samsung-nettbrett forbudt i USA
Les også
iPad kan ikke hevde å ha 4G lenger
Les også
Apple – det lukkede selskapet
Les også
Kodak slutter med kameraproduksjon
annonse