Tek.no

Nyhet

Dette kameraet kjører Android

Nikon frir til mobilfotografene.

Nikon/Shutterstock/Oleksiy Mark
10 Apr 2014 17:51

Nikon hadde ikke bare det ferske speilløse systemkameraet Nikon 1 J4 på menyen denne uka. Også et nytt kompaktkamera ser dagens lys.

Denne gangen er det snakk om Nikon Coolpix 810c, en etterfølger til Coolpix 800c som kom i august 2012, og også denne gangen kjører kameraet på operativsystemet mange har blitt godt kjent med gjennom smartenheten sin.

Delbart

Lommevennlig og app-stappet.Foto: Nikon

Coolpix 810c kjører nemlig på Android 4.2.2, noe som innebærer at du kan bruke nå etterhvert godt kjente apper som Instagram og Snapseed, og dele bildene direkte til sosiale medier som Facebook og Google+. Sistnevnte gjør det også mulig å benytte Googles skylagringstjeneste, hvor du får 15 GB gratis lagringsplass.

810c har da også, ikke overraskende, WiFi. Støtte for bruk via mobilnettet er derimot ikke innebygget, så er du utenfor WiFi-rekkevidde må du sende bildene via en smarttelefon eller nettbrett for å dele de.

Kameraet er også utstyrt med en hodetelefonutgang, for de som vil ha litt inspirerende musikk på øret, kanskje fra en musikktjeneste som Spotify eller Wimp, mens de fotograferer.

Baksiden av kameraet preges av en 3,7 tommer stor berøringssensitiv skjerm med en oppløsning på 1,23 millioner bildepunkter.

Fototeknisk

Voksen berøringsskjerm. Foto: Nikon

Coolpix 810c er utstyrt med en 16 megapikslers bakbelyst CMOS-bildebrikke på 1/2.3 tomme som opererer innenfor ISO-verdier på 100 til 1600. ISO 3200 er tilgjengelig i auto-modus. Bildeprosessoren, EXPEED C2, lar kameraet ta opp til 8,1 bilder i sekundet.

På optikkfronten kan kameraet skilte med 12 ganger optisk zoom, tilsvarende 25 til 300mm i fullformat. Lysstyrken strekker seg fra f/3.3 til f/6.3. Nærgrensen er 50 cm i normal modus og 2 cm i makro.

Kameraet gjør filmopptak i FullHD med 30 fps og har et innebygget minne på 4 GB, som kan utvides med micro-SD.

Coolpix 810c er rett rundt hjørnet og vil bli tilgjengelig i hvitt og sort. Veiledende pris vil ligge på 3000 kroner. Sett opp et prisvarsel i Prisguide, så får du beskjed når det er på plass »

April har bydd på flere nye kameraer:
Dette er nykommerne du vil finne i butikken »

Les også
Ny Nikon er like kjapp som toppmodellen
Les også
Smykker seg med ny kameraserie
Les også
Nikon gir P-serien søkeren tilbake
Les også
Et slikt kamera har du aldri sett før
Les også
Nikon Coolpix A: Dette kameraet trives best i dagslys
annonse

Les også