Nyhet

Denne får 4K til å blekne

Sharp frister med 16 ganger full HD.

Hardware/Las Vegas: Blant våre vandringer på CES kom vi over noe av det drøyeste vi har sett til nå, nemlig Sharps 8K-TV. 8K har den samme oppløsningen som fire 4K-TV-er, om du ikke helt har fått med deg 4K heller så har 4K samme oppløsingen som fire TV-er med full HD. Med andre ord er 8K også det samme som 16 full HD-skjermer.

Bildekvaliteten var helt pervers, vi har aldri sett noe lignende. Dette er som å se ut av vinduet hjemme, selv ørsmå områder på skjermen gir en fantastisk detaljrikdom.

Sharp hadde ingen formening om hva TV-en skulle brukes til, det var mer ment som å vise hva de kunne få til. Det er ikke snakk om å kunne kringkaste 8K-signaler, og det vil kreve voldsomt mye av utstyret som skal brukes. Det Sharp blant annet kunne seg for seg var til medisinsk bruk, der detaljer kan være svært kritisk.

8K ligger nok langt frem i tiden. Per i dag er det svært lite 4K-utstyr på markedet, og innhold er heller ikke noe det florerer av. For 8K er det enda verre, men fantastisk er det nå uansett.

Vi har lagt til et par bilder her, men kameraet vårt har ikke sjans i havet til ta opp et bilde med samme kvalitet, selv med 16 MP og relativt grei opptikk. Bildene har en filstørrelse på syv til åtte megabyte.

Les også
Skal begynne å sende i 8K-oppløsning allerede i 2016
Les også
Japan får smake 8K-oppløsning om tre år
Les også
JVC slipper en grisedyr 8K-projektor
Les også
Framtidens TV-standard vedtatt
Les også
Panasonic avslører monsterskjerm
Les også
Fremtidens TV-standard nesten klar
Les også
4K-TV til salgs neste år
Les også
8K-TV imponerer
Les også
Super-TV blir gjenopplivet
Les også
Sharp LC-46LE831: Dette er Sharps nye toppmodell
annonse