Kan redde sprengte mobilnett

Nå vil EU ha mer Wifi til folket.

71 prosent av all nettsurfing med mobiltelefon skjer via Wifi. Det er nesten tre fjerdedeler av all mobilsurfing. En undersøkelse bestilt av EU-kommisjonen viser at dette tallet fortsatt kommer til å stige fram til 2016. Da er det ventet at 78 prosent av mobilsurfingen skjer via Wifi, trådløs internett-tilkobling med relativt kort rekkevidde.

Nå vil EU-kommisjonen legge til rette for mer Wifi:

– Wifi er en enorm suksess, og en seier for alle involverte. Jeg skal sørge for at EU-kommisjonen legger til rette for videre utnyttelse av wifi gjennom ekstra spektrum og lettere regulering, sier EU-kommissær Neelie Kroes i en pressemelding.

Kan redde sprengte mobilnett

Wifi løftes fram sammen med minibasestasjoner som en mulig løsning på en fremtidig kapasitetskrise i europeiske mobilnett.

– Disse teknologiene kan avhjelpe situasjonen i landene hvor det er trafikkork i mobilnettene. Samtidig minimeres kostnaden for både operatørene og brukerne, skriver EU-kommisjonen.

Kroes, som er EUs kommisjonær for mobil og bredbånd, tror mobiloperatørene kan spare flere titalls milliarder euro ved å satse på Wifi.

Nå vil EU-kommisjonen jobbe for at det settes av dedikerte frekvenser til Wifi på verdensbasis. I tillegg vil de kutte i byråkratiet for å gjøre utbyggingen enklere. Med automatiske påloggingsprosedyrer som forenkler bruken og nytt utstyr som støtter raskere overføringshastigheter vil Wifi bli enda mer populært, tror Kroes.

Les mer: Slik får du bedre innendørsdekning >>

(Kilde: Inside Telecom/Pressemelding)

Les også
Dyr fiber gir dyre mobildata
Les også
I dag får Internett helt nye adresser
Les også
Halvparten dropper mobildata når de ikke er hjemme
Les også
– EU-forslag kan gi høyere mobilpriser
Les også
Nye EU-regler kan gi rekordbillig abonnement
Les også
EU raidet tre av Europas største mobilselskaper
Les også
Derfor har mobildekningen inne blitt dårligere
Les også
– Slipp mobilen fri i sommer
Les også
Denne vant antenne-testen
annonse