Til hovedinnhold

Dette er Nokia Lumia 820

Kraftig «motor», stor skjerm og plass for minnekort er blant stikkordene.

Nokia Lumia 820

Størrelse: 12,38 x 6,85 x 0,99 cm
Vekt: 160 gram
Skjerm: 4,3 tommer, 800 x 480 piksler, ClearBlack OLED, Super Sensitive Touch
Operativsystem: Windows Phone 8
Internett: GPRS, Edge, UMTS (3G), HSDPA (super-3G) inntil 41 Mbps, LTE (4G), Wi-Fi A/B/G/N
Kamera: 8 megapiksler, dobbel LED-blits
Maskinvare: Qualcomm Snapdragon S4, to Krait-kjerner @ 1,5 GHz, Adreno 225 GPU, 1 GB RAM
Minnekort: 8 GB intern lagring, støtter Micro-SD inntil 32 GB
Teknologi: Bluetooth 3.1, USB, Wi-Fi, AGPS, GLONASS, NFC
Batteri: 1650 mAh
Forventet pris ved lansering: Ukjent
Tilgjengelig i Norge: I løpet av 2012

Det er mulig å bytte batterideksel på Lumia 820.
Nokia har sluppet flere tilbehør for trådløs lading av Lumia 820. Dette er en kloss du kan ha liggende på skrivebordet.
Foretrekker du å lade batteriene i sofaen kan du det også. Denne puten er laget for å ligge på armlenet.

Mye av oppmerksomheten i dag har vært fokusert på Lumia 920. I hælene på Nokias nye råtass kommer en litt enklere utstyrt modell, som fortsatt er en betydelig oppgradering fra selv de råeste Windows-mobilene som er på markedet i dag.

Kraftig maskinvare

Lumia 820 har nemlig betydelig kraftigere prosessor enn du får om du kjøper en av dagens Windows-telefoner. Her har Nokia puttet inn den raskeste tokjerneprosessoren Qualcomm leverer. Dermed burde det meste gli som et olja lyn på den 4,3 tommer store skjermen.

Det som imidlertid skuffer litt er oppløsningen på denne skjermen. Bare 800 x 480 piksler har Nokia fått plass til. Finnene har døpt skjermen ClearBlack OLED. Clear Black Display-navnet lanserte Nokia for første gang på Nokia World for to år siden. Her dreier det seg om riktig fargegjengivelse og svært høy kontrast.

Som på Lumia 920 har Nokia valgt å inkludere det de kaller Super Sensitive Touch på denne modellen. Det betyr at den kan betjenes med vanlige hansker eller votter, uten at du trenger å investere i klær med metalltråder i, eller pølser, for den saks skyld.

Støtter minnekort

Telefonen har bare 8 gigabyte innebygget minne, men heldigvis har Nokia valgt å gi plass til et minnekort i Lumia 820. Det betyr at du kan bygge ut telefonen. Nokia oppgir selv 32 gigabyte som maks, men vi har selv testet og funnet ut at kort på opp til 64 gigabyte fungerer med svært mange av dagens telefoner – inkludert Nokias gamle superhit N95.

Som sin nylanserte storebror Lumia 920 støtter også denne telefonen trådløs lading, og ladetilbehørene kan brukes om hverandre mellom de to telefonene. Batteriet her er imidlertid litt mindre med sine 1650 mAh.

Windows Phone 8

Som for alle de andre Lumia-modellene er det Windows Phone som kjører på Lumia 820. Foreløpig har ikke Microsoft sluppet alle hemmelighetene om nye Windows Phone 8, men en av de nye mulighetene på Lumia 820 er at du selv kan tilpasse hjemmeskjermen din i langt større grad.

Les mer om Windows Phone 8

Kameraet Nokia har puttet inn i Lumia 820 knipser bilder med 8 megapikslers oppløsning. Det er nesten like høy oppløsning som du finner i storebroren. Du må likevel klare deg uten optisk bildestabilisering, og det er ikke like god optikk i den billigere modellen.

Fjerner linselus

Det du får med deg her er de mange "linse"-funksjonene der telefonen selv legger på effekter i bildene. En av funksjonene har kommet til gjennom oppkjøpet av Scalado tidligere i år.

Kameraet kan nemlig ta bort uønskede forbipasserende fra bildene du tar. Det gjør dette ved å holde oversikt over hva som er bakgrunnen til enhver tid, slik at elementer i bevegelse kan erstattes med det som er stillestående bak motivet.

Les om toppmodellen Nokia Lumia 920

Mer om
annonse