Nyhet

Ute etter billige julegaver?

Her er datadingsene du bør kjøpe for under tusenlappen.

De første seks

Hvis du ikke har fått det med deg enda er jula rett rundt hjørnet. Uansett om du bryr deg om tradisjoner eller gavehysteriet, kan du i det minste se på det som en gyllen anledning til å kjøpe litt nye dingser, enten til deg selv, en venn eller en kjæreste.

Heldigvis finnes det mange billige dingser der ute. I dag lister vi opp en rekke gaver du kan handle inn som vil koste deg mindre enn en tusenlapp, og i de fleste tilfeller under 500 kroner.

Musematte

Razer Goliathus-musematte.Foto: Razer

La oss begynne helt på bunnen, og stjele litt fra Gamer-listen vår: Musematte. Datamaskinen er en viktig del av livet til alle oss på Hardware.no, men den gjør ikke mye nytte uten litt tilbehør. Blant det billigste tilbehøret du kan kjøpe er en god musematte.

Akkurat hva slags musematte du vil ha kommer mye an på personlig preferanse og hva slags mus du har. Vårt generelle valg er imidlertid at du bør gå for mykt materiale hvis spillmusen er liten og lett, som Roccat Savu, mens harde musematter kan passe bedre til deg med en tung spillmus, som for eksempel Mad Catz R.A.T. 9.

Prisen for en god musematte varierer fra 50 kroner og helt opp til 300 kroner. De kommer i alle slags former, farger, størrelser og med ulike materiale, så her gjelder det å holde tunga rett i munn når du velger hvilken musematte du vil ha.

Sjekk ut musematteavdelingen på Prisguide for et stort utvalg.

Musebungee

Razer Mouse bunge .Foto: Razer

Et annet tilbehør til spillmusa er en såkalt «Bungee». Dette er en liten sak du drar musekabelen via, slik at du skal slippe at musekabelen fester seg i ting, eller drar mot pulten og skaper uønsket friksjon. Ja, det er uten tvil et nisjeprodukt, men når du først er ute etter tilbehør til spilltilbehøret ditt så kommer det raskt opp på dette herlige nerdenivået. Med en musebungee er du på god vei opp til toppen av haugen blant gamere.

Det finnes flere alternativer å velge imellom her, og prisene er omtrent like. Hvis du bare er ute etter en dings som holder musekabelen på plass, vil du måtte ut med rundt 150 kroner. Her har både Razer, Geil og Corsair enheter å by på, hvor alle tre gjør omtrent nøyaktig den samme jobben.

Hvis du vil kombinere behovet for en musebungee med flere USB-utganger kan du ta en titt på Roccat Apuri, som har kan by på både bungee-funksjonaliteten og fire USB-utganger i front. Denne koster imidlertid litt mer enn konkurrentene, og du må ut med drøyt 250 kroner for en slik sak.

Minnepinne

Tre minnepinner.Foto: Hardware.no

Disketter og CD-er er bare såå 1999. Selv om en DVD kanskje er ganske billig for tiden, er det likevel ingenting som slår en minnepinne når det kommer til bekvemmelighet og ytelse. Nå har i tillegg prisen på selv 32 GB-minnepinnene begynt å falle til en svært hyggelig pris, og bør være noe enhver person har raskt tilgjengelig.

Vi hadde nylig en liten samletest av tre billige minnepinner, som alle kan være fine gaver under juletreet i år.

I tillegg testet vi en 32 GB-minnepinne kalt Patriot Supersonic Rage XT som imponerte oss med god ytelse, og god byggekvalitet til en lav pris.

Finn også flere minnepinner på Prisguides minnepinneavdeling.

Linuxbok

Ubuntus offisielle lærebok.Foto: Ubuntu

Hvis du har en voksende Linux-spire i deg, eller kanskje har lyst til å inspirere noen til å lære seg mer om den mest populære Linux-distroen der ute, kan kanskje en Ubuntu-bok være aktuell.

Den offisielle Ubuntu-boken kommer stadig i ny utgave hver gang det slippes en ny versjon av Ubuntu, så her trenger du ikke å være redd for å lese utdatert og ubrukelig informasjon.

Boken skal være egnet for både nye brukere som vil prøve Ubuntu og se hvordan det fungerer, aktive Ubuntu-brukere som vil lære seg litt mer om operativsystemet sitt, samt for ekspertene som vil ta steget opp til «Power User»-status og virkelig vite alt om Ubuntu.

Vi har funnet Ubuntu-boken på både Ark og Akademika, men det kan godt hende den finnes andre steder også.

Gavekort på Steam

Gaveknappen på Steam.Foto: Steam

Hvis du er desperat etter å gi bort en gave , kan dette være en strålende nødløsning. Et gavekort på et spill på Steam er langt bedre enn en upersonlig bunke med penger. I tillegg gir du i samme slengen bort et spill på kanskje tidenes mest populære programvareportal.

Hvis du ikke har fått med deg hva Steam er, så er det en programvareportal laget av spillselskapet Valve. Valve står står bak legendariske spilltitler som Half Life, Team Fortress, Counter Strike og Portal. I tillegg til å tilby sine egne titler på Steam, er det også åpnet opp for hundrevis av både små og store spill, som gjerne blir solgt til en hyggelig pris.

For å kjøpe et spill og gi det bort som gave på Steam trenger du først en Steam-konto. Registrering og kjøp kan du gjøre på Steam. Prisen vil variere fra spill til spill, men du finner neppe noe som koster mer enn 400 til 450 kroner.

Spillmus

Razer Taipan.Foto: Razer

Hvis pristaket ditt ligger på tusen kroner vil en spillmus passe midt i blinken. Det er nesten ingen, om noen, spillmus som koster mer enn 1000 kroner, og hvis du faktisk finner en kan vi nesten garantere deg at den ikke er verdt det.

Vi har testet mange gode spillmus i år, og nesten alle kunne passet fint inn på skrivepulten din. Du kan gå for arvtageren til den klassiske MX518, Logitech G400, den nye Razer-kongen Razer Taipan, eller kanskje en litt tyngre klump i form av Mad Catz Cyborg R.A.T. 9. Disse får du for henholdsvis 200, 550 og 700 kroner, så prisforskjellen er rimelig kraftig.

Bli med over til neste side for enda flere billige julegavetips.