Tek.no

Nyhet

Norske banker er nede for telling

– Tror ikke det er angrep utenfra.

DNB
Niklas Plikk
9 Okt 2012 16:26

På grunn av en teknisk feil hos IT-leverandøren Evry, sliter flere norske nettbanker i dag. I skrivende stund er samtlige av bankkundene til Evry – DNB, Skandiabanken og Sparebank1 Gruppen – nede for telling.

– Vi har en feil i en sentral komponent som gjør at mange banker er nede. Feilen gjør at man ikke får utført nettbanktransaksjoner, og det hindrer også bruk av minibank og betaling med kort, sier Geir Remman, kommunikasjonsdirektør i Evry til E24.

– Ingen tegn på angrep

Selv om Evry jobber med feilen, og det meste peker på en intern teknisk feil, er det ennå ikke utelukket at det kan handle om et eksternt angrep.

– Vi har ingen grunn til å tro at det er noe angrep utenfra, men vi driver feilsøking nå, sier talsmannen for Evry til E24.

Problemene for de norske bankene startet rundt klokken 15:00, men skal ifølge Evry-talsmannen løse seg snart.

Feilmelding

Går du inn på en av bankene nå vil du bli møtt med en feilmelding, som forklarer problemet:

– Det er for tiden en nettverksfeil hos vår driftsleverandør. Dette medfører at det ikke er mulig å logge inn i nettbanken, bruke våre SMS-tjenester eller kontofon. Det er også problemer med å komme gjennom på telefon til vår kundeservice på 04800. Leverandøren jobber med å rette feilen, og vi anbefaler at du prøver igjen senere, står det skrevet på DNBs nettsider.

(Kilde: E24)

Les også
Ikke åpne denne e-posten!
Les også
Her finner du koden til bankkortet ditt
Les også
Trojanere stjal 700 000 kroner fra nettbankkunder
annonse

Les også