Til hovedinnhold

Instagram skal skjule «likes» for amerikanske brukere

Ny test begynner denne uken.

I sommer begynte Instagram å skjule antallet likes på bilder og videoer for brukere i Australia. Det var ment som en test for å se om det var noe de ønsket å innføre for samtlige brukere.

Siden den gang har det samme blitt testet i Canada, Australia, New Zealand, Japan, Irland, Italy, og Brazil.

Nå utvider de testen til hjemlandet USA. Allerede denne uken vil tjenesten skjule antallet likes på bilder og videoer for amerikanske brukere. Det skriver Wired.

Slik ble funksjonen beskrevet tidligere i sommer da den ble testet ut i Australia. Selv de med norske kontoer, men som befant seg i landet, fikk beskjed om at likerklikk ble skjult.
Knut Arne Hansen

Minsker fokus på likerklikk

I testene så langt har antallet likes blitt skjult under bilder uansett om du er på mobil eller PC, og i profiler. Du vil imidlertid fortsatt kunne se antall likes på egne innlegg, bare ikke på andres.

Målsetningen skal være å gjøre plattformen enda tryggere for brukerne ved å justere fokuset vekk fra antall likes.

Instagram har tidligere også sagt at de ønsker at brukere skal fokusere mer på å legge ut bilder og videoer for å formidle det de ønsker, ikke bare for å få likerklikk.

Til kamp mot netthets

Tidligere i sommer lanserte Instagram også nye funksjoner i kampen mot netthets. Den første funksjonen skal kjenne igjen negative kommentarer, og spør deretter brukerne om de er sikre på at de ønsker å poste dette.

Ifølge The Guardian sier Instagram i en uttalelse at de allerede har sett effekten av dette.

– Funksjonen oppfordrer brukerne til å angre på en kommentar, og endre den til noe mindre ufint når de har fått tenkt seg litt om.

Funksjonen er så langt kun tilgjengelig for brukere som har engelsk språk på Instagram, men ifølge BBC er planen at alle etter hvert skal få denne funksjonen.

En annen funksjon i kampen mot netthets Instagram jobber med er at brukerne i større grad skal kunne styre hvilke kommentarer som er synlige på sine profiler, i tillegg vil man på sikt kunne sette restriksjoner for enkelte brukere som gjør at de ikke kan se når man er pålogget eller har lest meldinger.

Instagram mener dette vil gjøre det enklere for unge brukere som ikke ønsker å slutte å følge, blokkere eller rapportere brukere i frykt for at ting skal eskalere.

annonse