Tek.no

Nyhet

Hevder Apple skal lansere 16-tommers Macbook Pro allerede denne uken

Apples Macbook Pro-serie kan få en ny toppmodell med 16-tommers skjerm. Ryktene skal ha det til at den er like rundt hjørnet.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
12 Nov 2019 15:45

Apple virker å holde briefinger om ny maskinvare for utvalgt presse denne uken, ifølge blant annet 9to5Mac.com og Bloomberg-reporter Mark Gurman.

Begge peker på at den mest sannsynlige nyheten vil være den mye omtalte 16-tommers Macbook Pro-maskinen som ryktemølla har vært ganske tydelige på at er på vei.

Allerede i produksjon

Denne var i utgangspunktet ventet at ville komme i oktober, men Forbes-bidragsyter Brooke Crothers skrev mandag at hans kilder nært på Apples forsyningskjede fortalte at 16-tommeren allerede var i produksjon, men at lanseringen fortsatt var uklar.

En betaversjon av Mac OS Catalina fra oktober hadde også nye Macbook Pro-ikoner med tynnere skjermrammer og «16» i filnavnene, som også antydet at det er en nyhet på vei.

Ifølge Gurman hos Bloomberg skal pressebriefingene skje tirsdag og sperrefristen på inntrykkene er onsdag.

Stille fra de største

Ingen av de største amerikanske teknologinettstedene som The Verge, Engadget eller Wired har foreløpig omtalt saken, som i seg selv potensielt kan være et tegn på at de er invitert og derfor må forholde seg til Apples sperrefrist.

Det franske nettstedet MacGeneration fant dette ikonet i Mac OS Catalina. Bildet har tynnere skjermrammer enn de eksisterende Macbook Pro-ikonene, og dessuten filnavnet «MacbookPro-16».
Apple/MacGeneration

Ryktene har tidligere pekt på at 16-tommeren vil ha ytre dimensjoner omtrent som dagens 15–tommers Macbook Pro, men at skjermrammene vil være tynnere og det derfor vil bli plass til en større skjerm.

Crothers hos Forbes skriver at skjermen vil få en oppløsning på 3072 x 1920 piksler, altså noe mer enn de 2880 x 1800 på 15-tommeren. Han skriver videre at den vil kunne få de samme prosessorvalgene som 15-tommeren, nemlig Intels Coffee Lake-H Refresh-prosessorer, hvor den raskeste er modellen i9–9880H.

Apples butterfly-tastatur har fått mye kritikk. Det kan potensielt bli erstattet i den nye 16-tommeren.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Nytt tastatur

Et mulig nytt tastatur har også vært nevnt. Apple har fått voldsom kritikk for det flate «butterfly»-tastaturet samtlige nye Macbooker har vært utstyrt med de siste årene, og til tross for flere generasjoner med forbedringer har de ikke klart å stille de argeste kritikerne.

Den velrenommerte analytikeren Ming-Chi Kuo meldte i sommer at Apple vil rulle ut et nytt tastaturdesign på både Macbook Pro og Macbook Air, et design med dypere taster og uten problemet med at støv og skitt kommer inn under tastene og gjør dem ubrukelige. Han spådde også at 16-tommeren ville dukke opp i fjerde kvartal i år.

Uansett innmat og tastatur vil nok ikke 16-tommeren bli spesielt billig. 15-tommeren starter i dag på 26.990 kroner i en konfigurasjon med en sekskjernet Core i7-prosessor, 256 GB lagring og 16 GB RAM.

16-tommeren vil høyst sannsynlig bli dyrere enn dette.

Les også
Apples fremtidsplaner for iPhone 12 kan være avslørt
annonse

Les også