Nyhet

Byr på Fortnite-turnering med flere stikk til Apple

Epic Games inviterer til #FreeFortnite-cup.

Apple og Fortnite-skaper Epic Games er ikke spesielt gode venner om dagen, og i den pågående disputten inviterer nå sistnevnte til en turnering søndag førstkommende – altså 23. august.

Turneringen har fått navnet #Freefortnite Cup og skal etter sigende by på en rekke premier, som da spenner fra maskinvare til «skins». Epic Games legger ikke akkurat fingrene mellom når de lover «Tart Tycoon Outfit» – det er habbiten du kan skimte i toppbildet – til alle spillere som skårer ti poeng eller mer.

Det er også vanskelig å ikke nevne 20.000 «Free Fortnite»-capser som skal spres til toppspillerne i de forskjellige regionene. Disse capsene har logo og skrift med tydelige Apple-referanser.

Ellers finner vi fysiske premieprodukter fra kjenninger som Alienware, Microsoft, Nintendo, OnePlus, Samsung og Sony – men naturlig nok ikke Apple.

I Epic Games’ blogginnlegg om saken minnes det også om at de som spiller Fortnite på en iOS-dings ikke vil kunne oppdatere spillet når Fortnite Chapter 2 - Season 4 slippes, noe som etter planen vil skje allerede den 27. august.

Saftig krangel

Denne uoverenskomsten mellom Apple og Epic Games har sin bakgrunn i sistnevntes aversjon mot at Apple vil ha 30 prosent av alle inntektene fra apper og spill i App Store. Bare fra Fortnite skal Apple ha dratt inn nærmere 3,2 milliarder kroner.

Epic Games lagde derfor tidligere i sommer sitt eget betalingssystem for å forsøke unngå at Apple tok så stor del av kaka, noe som resulterte i at spillet ble kastet ut av både App Store og Google Play. Epic Games svarte med å saksøke begge to.

Apple har videre sagt at de også vil kaste Epic ut av sitt utviklerprogram fra den 28. august, noe som i så fall vil kunne ha store konsekvenser for Epic Games’ andre spill og tjenester.

Dette er for øvrig ikke den første gangen Epic Games har slåss mot «standarden» på 30 prosent. På tampen av 2018 startet de sin egen spillbutikk og -plattform Epic Games Store for at spillutviklere skulle kunne sitte igjen med mer av inntektene. Da var det Valves 30 prosent av inntektene fra spill på plattformen Steam som var hovedproblemet.

Les også
Kreative selgere tar 90.000 kroner for iPhone med Fortnite
annonse