Til hovedinnhold

Ha nettfest med ny Spotify-funksjon

Lar flere lytte og styre samme musikkstrøm.

Slik ser det ut når gruppelytting er aktivert i Spotify.

Hvis flere skal lytte til den samme musikken fra Spotify har løsningen så langt vært å bruke høyttalere og å være i samme rom. Men i 2020 er ikke nødvendigvis det så aktuelt, eller enkelt å få til - hvis potensielle deltakere i festen bor i ulike land. Nå slipper Spotify funksjonen «Group Session», eller gruppelytting, der inntil fem brukere kan lytte til, og styre, musikken samtidig uansett hvor de er.

Den nye funksjonen er bare tilgjengelig for Premium-brukere, og er foreløpig i en betaperiode før den er ferdiglaget. For å bruke løsningen trykker du der du vanligvis trykker for å bytte avspillingssted med Spotify, altså det lille skjerm-og-høyttaler-ikonet nederst til venstre på mobilskjermen.

Bare delvis i sving foreløpig

Foreløpig ser det ikke ut til at PC-variantene av Spotify-klienten har støtte for den nye funksjonen. Men du kan tilsynelatende spille musikken på PC og sette opp gruppeavspillingen via mobilappen siden Spotify Connect-løsningen gjør det relativt likegyldig hvor den faktiske avspillingen av lyden foregår.

Brukere trenger ikke bo på samme sted, eller være på samme WiFi-nettverk eller liknende. I stedet lover Spotify at man skal kunne dele enten en lenke eller en egen Spotify-strekkode for å la folk bli med på festen.

Med oppdaterte apper er det I skrivende stund bare mulig å scanne slike strekkoder for å bli med, og avspilling kun på én av enhetene, slik Spotifys veileder for funksjonaliteten ser ut til å beskrive.

Hverken Android- eller iOS-versjonen av Spotify-appen ser ut til å ha fått en enkel delefunksjon for å sende lenken til andre brukere, slik pressemeldingen beskriver. Men selskapet skriver også at løsningen vil utvikles og endres underveis, så det kan være lurt å holde et øye med ikonet for nettverksavspilling fremover.

Slik ser det ut når to stykker lytter samtidig i Spotify-appen.
Les også
Etterlengtet Spotify-funksjon på plass

Ha «den samme» løpeturen i flere land

Spotify selv foreslår at man kan ha samme lydspor til grillfester verden rundt, eller at joggere kan dele musikk eller podcaster seg mellom til løpeturen, samme hvor den foregår.

Akkurat hvordan avspillingen styres, eller om det er noen køfunksjon på styring av spoling og slike ting sier pressemeldingen lite om og vi har ikke fått testet løsningen skikkelig ennå. Dermed er det uklart om Spotify har løst den vanlige festproblematikken, der «neste»-knappen på spilleren gjerne får det travelt, når ikke alle er enige om at inneværende låt er det beste siden skåret brød.

Det er enkelt å koble fra gruppelytten, men Spotify beskriver ikke hvordan tilgangskontroll eller spoling skal fungere. Foreløpig har vi bare fått funksjonen til å spille av på én enhet, med styring fra to, men så lenge begge har strekkodene til hverandre kan vi hoppe rett inn igjen i gruppelytten igjen uten kode eller godkjenning.
annonse