Til hovedinnhold

Ice kjøper Komplett Mobil

Overtar kundemassen for et tresifret millionbeløp.

Stein Jarle Olsen, Tek.no

Mobiloperatøren Ice kjøper kundemassen til Komplett Mobil, melder selskapene i en pressemelding i dag.

Ice Communication Norge betaler «cirka 105 millioner kroner» for kundene til Komplett Mobil, en sum som kan bli justert etter hvor mange kunder som forblir hos Ice etter integreringen.

15. mars hadde Komplett Mobil 74 740 aktive kunder, heter det i pressemeldingen. Ice hadde rundt 422 000 kunder ved utgangen av første halvår 2018, ifølge Nasjonal kommunikasjonsmyndighet.

EU+ forsvinner

Kunder som i dag har mobilabonnement hos Komplett Mobil vil bli overført til Ice i perioden april til juni. Kundene trenger ikke foreta seg noe som helst «før de mottar mer informasjon fra Ice».

Kommunikasjonsdirektør Reynir Johannesson i Ice sier de ikke vil tilby EU+.
Terje Borud

Ice melder at abonnementet vil være tilnærmet likt abonnementet kunden har hos Komplett i dag, og at kundene vil motta en velkomstgave i form av dobbel data og fri månedsavgift første måned etter at abonnementet er overført.

Komplett Mobil har lenge vært blant de aller billigste operatørene i Norge i flere priskategorier, og også blant annet fristet med det de kaller «EU+» – fri roaming blant annet i USA og Thailand, i tillegg til i EU.

Dette kommer tilsynelatende til å forsvinne når kundene flyttes til Ice.

– EU+ er ikke noe Ice tilbyr i dag, men vi håper kundene vil sette pris på de andre fordelene som Ice tilbyr, som Data Frihet og rollover-deling, sier kommunikasjonsdirektør Reynir Johannesson i Ice til Tek.no.

– Et tredje nett trenger trafikk

Han sier hovedgrunnen til å kjøpe Komplett Mobil er å styrke Ice i kampen mot «duopolet» Telenor og Telia.

– Vi holder på å bygge opp et tredje nett i Norge, og et tredje nett trenger trafikk. Kundene til Komplett Mobil og kundene til Ice er sannsynligvis veldig like i at de er prisbevisste og ønsker mer data for pengene. Derfor tror vi dette er en god match, sier Johannesson.

Han viser til at Ice allerede har god erfaring med migrering av kunder fra oppkjøpet av Hello, og sier det vil bli samme prosedyre som den gang. Det vil innebære et bytte av SIM-kort for kundene som blir overført.

En annen forskjell er for øvrig at Ice benytter Telias nett der de ikke selv har dekning. Komplett Mobil har leid plass hos Telenor.

Prismessig er imidlertid Komplett og Ice veldig like, med litt lavere priser hos Komplett på de billigste variantene.

IceKomplett
1 GB129,-125,-
2 GB199,-189,-
4 GB249,- (3 GB)249,-
6 GB299,-299,-
10 GB349,-349,-
15 GB399,-399,-
20 GB449,-449,-
50 GB-599,-

– Det kom et godt tilbud

Komplett Mobil-sjef Haakon Dyrnes sier Komplett ønsker å fokusere på sin kjernevirksomhet, og at de allerede har gjort flere tiltak for å styrke denne.

Haakon Dyrnes har vært sjef i Komplett Mobil siden oppstarten. Nå er det over.
Komplett Mobil

– Når det så kom et tilbud på Komplett Mobil som ble oppfattet som godt, så besluttet de å selge. Det er egentlig så enkelt som det, sier Komplett Mobil-sjef Haakon Dyrnes til Tek.no.

Dyrnes sier det har vært en «morsom reise» de siste to og et halvt årene i Komplett Mobil, og at han vil takke kundene for å ha støttet opp om dem og gitt dem gode tilbakemeldinger.

– Vi har jo vokst raskt og på kort tid blitt fjerde størst i Norge, hatt svært fornøyde kunder og fortsatt god vekst. Men når eierne våre ønsker å fokusere på andre områder, så har vi forståelse for at de synes det er fornuftig å selge.

Dyrnes og de to andre ansatte i Komplett Mobil blir ikke med over til Ice, sier han.

  • Les også: Komplett legger ned satsing etter under et år
annonse