Tek.no

Nyhet

Apple slår tilbake mot Spotify

Sier de bare får inntekter fra 0,5 prosent av Spotifys brukere.

Niklas Plikk, Tek.no
26 Juni 2019 11:00

I mai i år begynte EU å etterforske Apple for å se om de utnyttet markedsposisjonen sin for å forhindre konkurranse fra andre aktører.

Etterforskningen ble satt i gang etter at Spotify klaget dem inn, og mente de tok 30 prosent av abonnementsinntektene deres og låste dem inn i ugunstige betalingsløsninger.

Nå svarer Apple og sier tallene til Spotify ikke stemmer. Det melder den tyske avisen Der Spiegel.

0,5 prosent av brukermassen

For det første mener Apple at Spotifys påstander om at de tar 30 prosent av inntektene ikke stemmer. Dette skal være fordi det ikke lenger er mulig å tegne et abonnement i Spotify-appen for iOS.

Det var mulig i perioden mellom 2014 og 2016, men etter ett år, hvor 680 000 av Spotifys abonnenter betalte via App Store, senket Apple avgiften fra 30 til 15 prosent.

I praksis sier Apple at det ikke lenger eksisterer noen Spotify-kunder som betaler 30 prosent til Apple.

Apple skriver at de nevnte 680 000 Spotify-brukerne betaler 15 prosent av abonnementskostnaden til Apple. I svaret til EU påpeker selskapet at dette bare er 0,5 prosent av Spotifys totale brukermasse.

Spotify erklærte nylig at de har over 200 millioner brukere totalt, hvor over 100 millioner av dem er betalende kunder.

Endrer ikke Spotifys klage

Selv om Apple mener Spotify ikke betaler dem 30 prosent av noen inntekter nå, endrer det ikke Spotifys opprinnelige klage. Der la de frem hvordan Apple krever at de betaler 30 prosent skatt på kjøp via iOS, noe som fortsatt stemmer. Det som har endret seg er at Spotify ikke lenger selger tjenestene sine via iOS, for å unngå det de mener er en urettferdig avgift.

– Dette kan ha enorme konsekvenser for Apple. De fokuserer på å tjene mer på tjenestene sine nå, og avgiften de tar på alle App Store-kjøp utgjør en stor andel av dette. En avgjørelse som stopper dette, enten det er i Europa eller USA, vil trolig vært et stort økonomisk tap for Apple. Til gjengjeld vil det kunne føre til bedre og snillere vilkår for utviklere som vil tjene penger via Apples plattform, skriver nettstedet The Verge.

annonse
Loading

Les også

Loading
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading