Til hovedinnhold

Telenor har startet pilot-testing av eSim: Derfor kan det endre måten du bruker mobilen på reise

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Telenor bekrefter at de har startet testingen med bruk av eSIM i de nyeste iPhone-modellene Xs, Xs Max og Xr. Samtidig kan du fra og med i dag bruke eSIM for å få 4G-dekning direkte på Apples nyeste smartklokke, Apple Watch Series 4.

Dette er første gang du har hatt muligheten til å ha to forskjellige abonnement på én av Apples mobiltelefoner. I stedet for å ha to fysiske SIM-kort trenger du imidlertid bare en digital kode for å aktivere det andre abonnementet på mobilen.

Flere testpersoner er i gang

Telenor har hatt et pilotprosjekt gående for noen utvalgte brukere, men det var frøst i den nyeste iOS 12.1-oppdateringen som ble rullet ut i går at teknologien ble låst opp i nettet for resten av oss. I første omgang er det dog bare Apple Watch Series 4 (med LTE) som kan bruke eSIM.

I testperioden har brukerne fått aktivert sine eSIM ved at Telenor har sendt de en QR-kode som scannes inn ved hjelp av kameraet på mobilen.

Prosessen skal være enklere enn når du må bytte et fysisk kort:

  1. Gå inn til Innstillinger
  2. Klikk deg videre til Mobilnett
  3. Trykk på "Legg til mobilabonnement"
  4. Bruk mobilens kamera til å scanne QR-koden som du har fått tilsendt.

Gir mulighet for flere nummer

En av fordelene ved å kunne bruke eSIM er at du slipper å passe på det lille Nano-SIM-kortet når du skal skifter telefon.

Samtidig gjør det ting langt enklere for deg som vil ha to telefonnummere på samme telefonen. For eksempel ett for jobb og ett for privat-bruk. Du kan også ha et abonnement som bare brukes for databruk, mens det andre tar seg av ringing og meldinger. Du kan også bruke eSIM-plassen til lokale abonnement når du er ute og reiser. For eksempel kan du kjøpe et billig dataabonnement når du er på besøk i Canada, fremfor å betale dyre roamingpriser på ditt vanlige abonnement.

Det kan du også i dag uten eSIM, men da er du helt avhengig av en telefon som støtter dual SIM, hvilket Apple sine telefoner ikke gjør. I Android-verdenen er imidlertid ikke dette noe nytt.

Merk deg at dersom du nå sitter å venter på eSIM-støtten skal bli tilgjengelig for alle, må du altså ha en av de nyeste iPhone-modellene, samt at iOS-versjonen din er 12.1 eller nyere.

Også til klokker

Det første produktet som fikk støtte for eSIM via Telenor var Samsung Galaxy Watch, og fra i med i dag kan du også bruke tilsvarende mulighet på Apple sin nye Apple Watch Series 4.

Det gjør at du ikke trenger en egen luke til SIM-kortet, som gjør det enklere å lage klokkene vanntette. Samtidig så trenger du ikke plassen til et fysisk SIM-kort, hvilket blant annet gir mer plass til andre ting som for eksempel et større batteri.

For å registrere Apple Watch med eSIM på må du gå inn i Apple Watch appen, og deretter navigere deg til Mobilnett og Konfigurer mobildata. Da blir du rutet til en side fra operatøren der man selv bestiller og aktiverer eSIM. I motsetning til Galaxy Watch og iPhone krever ikke dette en QR-kode. Du trenger forøvrig også siste oppdatering til både iPhone og Apple Watch og nye operatørinnstillinger.

Ikke hørt om Galaxy Watch?
Her kan du lese testen av klokken som er blant våre absolutte favoritter »

(Kilde: Telenor)

annonse