Tek.no

Nyhet

Trådløssmell for HTC Vive

Virker ikke med AMD-maskiner.

Vegar Jansen, Tek.no
Finn Jarle Kvalheim
21 Nov 2018 12:00

Store, tykke kabler har vært én av VR-brillenes ulemper. Med Vive Wireless skal du slippe å snuble i din egen hale når du spiller, men AMD-brukere må tydeligvis vente litt på trådløs VR fra HTC. Selskapet undersøker nemlig påstander om at AMD Ryzen-prosessorer ikke virker skikkelig med trådløsutstyret som brukes til å overføre data til brillen.

Tomshardware melder at det bare tok dager etter lanseringen i september før Ryzen-brukere begynte å melde om problemer. Nå den 19. november bekreftet HTC problemene, og lovet å refundere pengene til uheldige kjøpere.

Kan være snakk om noen få maskiner

Av en eller annen grunn fungerer ikke AMD Ryzen-baserte PC-er godt sammen med Vive Wireless. HTC forsøker å finne ut hvorfor, men i mellomtiden refunderer de problemkjøp.
Vegar Jansen, Tek.no

Samtidig er det slett ikke sikkert at alle AMD-maskiner vil få problemer med den trådløse VR-løsningen. HTC mener at det kan dreie seg om en liten del av Ryzen-baserte PC-er.

Da vi testet Vive Wireless i oktober fant vi ut at det var en stor forbedring av VR-opplevelsen - i hvert fall så lenge du ikke typisk sitter og spiller. Vi noterte oss noe ustabilitet, men ingenting utenom det vi var vant til med Vive-systemet.

Det største ankepunktet vi fant var i grunnen prisen på trådløssettene. De koster 3500 kroner for adapterpakken til ordinære Vive, mens til Vive Pro må du betale 1000 kroner i tillegg for dingser som skal få pakken til å passe.

Refunderer alle problemkjøp

Pakken består av et WiGig-kort til å sette i stasjonær PC - med antenneboks for montering i passelig høyde - en mottaker til å hekte på VR-brillen og en stor nødlader som holder liv i briller og mottaker i 2,5 timer.

Skulle du ha problemer med disse sammen med AMD-PC-en din kan du altså kontakte HTCs brukerstøtte og be om å få pakken refundert. Det skal ikke spille noen rolle hvor pakken er kjøpt fra.

Les testen av HTC Vive Wireless her »

Les også
Viste frem ny prosessor på CES – demonstrerte marginal seier over Intel-konkurrent
Les også
HTC Vive Wireless Adapter: Trådløs VR? Ja takk!
annonse

Les også