Til hovedinnhold

Google dropper nettbrett

Google bekrefter at de dropper produksjon av nettbrett. Selskapets forrige nettbrett het Pixel Slate og kom i fjor. Dette får nå ingen oppfølger. I tillegg skal Google, ifølge Computer World, ha lagt ned utviklingen av ytterligere to mindre nettbrett som var planlagt for lansering en gang etter 2019.

Ingen av Googles egne nettbrett har noen gang vært i offisielt salg i Norge.

Fremover vil Google fokusere på mer tradisjonelle bærbarprodukter, som deres egen Pixelbook. Denne kjører selskapets Chrome OS, som på sin side fortsatt skal utvikles videre.

De som allerede har kjøpt et av Googles egne nettbrett beroliges for øvrig med at selskapet skal fortsette å tilby nye Android-versjoner og sikkerhetsoppdateringer fremover.

Gjelder ikke Android-nettbrett

Samsungs Galaxy Tab S og Huaweis MediaPad M5.

Selv om Google ikke vil produsere nettbrett i fremtiden er dette ingen hindring for at produsenter som Samsung eller Lenovo kan utvikle nye nettbrett og iPad-utfordrere.

Disse kan nemlig fortsatt bruke Android-systemet, som Google selvsagt skal fortsette å satse på.

Apple dominerer

iPad Mini fra Apple.

Ifølge analyseselskapet IDC hadde Apple en markedsandel i nettbrettmarkedet på 26,6 prosent i tredje kvartal 2018, som er de siste tilgjengelige tallene. Det gjør Apple til den desiderte markedslederen.

Nærmeste konkurrenter er Samsung med 14,6 prosent og Amazon med 12 prosent. Apple er med andre ord omtrent like store som begge de to største konkurrentene til sammen.

Tidligere i år lanserte Apple en ny iPad Mini. Nylig annonserte de også at deres iPader får sitt eget operativsystem kalt iPadOS med mange flere muligheter enn tidligere.

Hvilken iPad-konkurrent er best?
Og er noen av dem bedre enn markedslederen? »

(Kilder: Computer World, IDC)

Les også
Apple splitter opp operativsystemet: Dette er iPadOS
Les også
Apple iPad Mini (2019): Nye iPad Mini har nesten ikke konkurrenter
Les også
Google lanserer spillstrømmetjeneste kalt Stadia
Les også
iPad Pro (2018): iPad Pro er en maktdemonstrasjon fra Apple
annonse