Til hovedinnhold

Tesla sikter på 7000 Model 3-enheter i uka før desember

Stein Jarle Olsen, Tek.no

Denne sommeren nådde endelig Tesla produksjonsmålet sitt for Model 3: 5000 enheter i løpet av én uke. Opprinnelig var dette et produksjonsmål selskapet ønsket å nå allerede før utgangen av 2017, men produksjonsproblemer førte til seks måneders forsinkelse.

Nå avslører en intern e-post sendt ut av Teslasjefen Elon Musk at de sikter på en produksjon på 7000 Model 3-enheter på én uke. Dette håper han er mulig allerede før desember.

1000 Model 3 hver eneste dag

Stein Jarle Olsen, Tek.no

Skulle Tesla lykkes vil det altså bety 1000 nye Model 3-enheter hver eneste dag, noe som ville vært en signifikant økning fra dagens tall. For å klare dette skriver Musk i e-posten til sine ansatte at samtlige avdelinger er nødt til å produsere 50 enheter i timen.

Merk at dette er en intern e-post som har blitt gjort tilgjengelig via nettstedet Electrek, og ikke noe Musk har lovet offentlig, slik han har vært kjent for å gjøre tidligere.

Da selskapet la frem kvartalstallene sine i slutten av oktober sa de at de i gjennomsnitt produserte 4300 Model 3-biler hver uke. 5000 enheter på én uke var altså en god uke over gjennomsnittet. Skal de klare 7000, 1000 biler hver eneste dag, har de et godt stykke å gå.

Kommer snart til Norge

Tesla viste offisielt frem Model 3 i Norge i forrige uke på showrommet sitt på Skøyen.

Tesla Model 3-bilene som kommer til Norge vil støtte den europeiske ladestandarden CCS.
Tesla

Elon Musk har tidligere sagt at de forventet å starte opp produksjon av et «signifikant volum» av biler ment for Europa i januar, og starte kundeleveringer i februar-mars.

Fra Tesla Norge har vi hørt at Model 3 skal være tilgjengelig i løpet av første halvår 2019.

Nordmenn som har forhåndsbestilt en Model 3 vil bli invitert til å konfigurere bestillingene sine, altså spesifisere hva slags utstyr bilen skal ha, før nyttår.

annonse