HP avslører ekstrem spillskjerm på 65 tommer med 144 hz

Rett og slett et beist.

På fjorårets CES-messe dro Nvidia sløret av et helt nytt format de kalte BFGD: Big Format Gaming Displays.

Som navnet tilsier er det snakk om spillskjermer i gigantformat, med alle slags spesifikasjoner vi forventer av gode PC-spillskjermer. Det vil si støtte for høy bildefrekvens, lav «inputlag», samt de mer vanlige tingene som høy oppløsning og nøyaktige farger.

Nå, ett år senere, er endelig den første skjermen i BFGD-kategorien klar. Navnet er HP Omen X Emperium, og er definitivt den mest ekstreme spillskjermen vi har hørt om.

Ekstrem på alle mulige måter

PC-skjermen HP Omen X Emperium er hele 65 tommer stor, og dermed større enn de fleste TV-er som blir solgt i norske elektronikkbutikker. Den har en oppdateringsfrekvens på opptil 144 hz, responstid på 4 millisekund, 4K-oppløsning (3840 x 2160 piksler) samt lysstyrke på mellom 750 og 1000 nits og HDR-støtte.

Sagt med andre ord: Den har alt både TV-elskere og spill-nerder kan drømme om.

Problemet er naturligvis prisen. Allerede da produktkategorien ble lansert i fjor januar var det tydelig at skjermene kom til å være dyre, og nå som HP endelig har klargjort sin første skjerm for salg, kom endelig dommen.

4999 dollar – er den amerikanske lanseringsprisen når den slippes i februar.

Oppdatert: Nå har vi fått bekreftet den norske prisen. Den kommer på 37 999 kroner, som faktisk er lavere enn vi hadde fryktet. Den kommer i et par norske butikker innen utgangen av februar.

Kommer med lydplanke

Den rekorddyre HP-spillskjermen kommer for øvrig også med en lydplanke, men det er ikke inkludert i prisen på 38 000 kroner. Nøyaktig pris på lydplanken vet vi ikke.

Lydplanken kan enten henges på veggen eller settes under skjermen på et bord, og byr på 120 watt med kraft. Den har tre stereoforsterkere innebygd, samt såkalt Low Frequency Array-teknologi (LOFAR) for å veie opp for mangelen på en dedikert sub-høyttaler.

Les også
HP Omen X Emperium: Vi har testet tidenes råeste spillskjerm på 65 tommer
Les også
Alienwares nye OLED-spillskjerm er overlegen TV-en din
Les også
Razer skal begynne å lage spillskjermer – viser frem lekker modell på CES
Les også
Nå skal Nvidia støtte FreeSync-skjermer
annonse