Tek.no

Nyhet

Tesla fjerner den billigste Model Y-varianten

Ikke lenger mulig å bestille bakhjulsdrift.

Tesla
30 Jan 2020 16:26

Torsdag morgen kunne vi meddele at Tesla fremskynder lanseringen sin av Model Y. Ifølge Tesla skal de første leveringene av bilen nå starte i første kvartal i 2020, sannsynligvis i løpet av mars.

Gode nyheter for alle som venter på en Model Y, altså. Men i det skjulte har Tesla også fjernet den mest prisgunstige varianten av bilen fra sine bestillingsskjemaer på nettet.

Long Range-varianten av Model Y, med bakhjulsdrift, hadde en pris på cirka 455.000 kroner inkludert frakt og levering.

Denne er bestilt av flere nordmenn, men er ikke lenger å se på Teslas nettsider. Dette bekrefter Tesla Norges kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland til Tek.no:

– Det er riktig at Model Y Long Range Rear Wheel-drive ble fjernet fra konfiguratoren i natt, og dermed er det for øyeblikket ikke mulig å bestille denne varianten. Tesla har ikke gått ut med egen informasjon om produksjon av RWD-varianten.

Den billigste varianten av Model Y du kan bestille på Tesla.com starter nå på 507.000 kroner.

Bestilt, men kan ikke endre

En Tek.no-leser forteller at han har bestilt nettopp Long Range Rear Wheel-Drive-varianten. Den dukker fortsatt opp på bestillingssiden hans, men trykker han på «Endre bestilling» på nettsiden, skrus prisen automatisk opp med 58.000 kroner, og viser en variant med firehjulsdrift i stedet.

Slik ser bestillingsbekreftelsen ut til Tek.no-leseren for en Tesla Model Y, long range med bakhjulsdrift. Denne varianten ser nå ut til å være faset ut av Tesla, uten at de har gitt beskjed om det.
Skjermbilde

Tesla Norge vil ikke svare på om bilen er faset ut for godt. Da Tesla slapp Model 3 var det imidlertid flere varianter som ikke var tilgjengelig ved lansering, og som bare var tilgjengelig i korte perioder. Noen konfigurasjoner, som den aller billigste varianten med minst batteri og uten premium interiør, kunne bare bestilles hvis man ringte bilselskapet.

Sandvold Roland sier imidlertid at de skal sørge for at de som har bestilt bakhjulsdrift-varianten skal bli fornøyde:

– De aller fleste nordmenn har bestilt Model Y Long Range AWD, altså varianten med firehjulstrekk. Det er svært få norske kunder som har bestilt den tidligere nevnte RWD-varianten med bakhjulstrekk. Vi kommer til å sørge for at de som allerede har bestilt RWD-varianten blir fornøyde.

Han sier dog ingenting om de kommer til å bli produsert, eller når de i så fall blir produsert.

Produksjonen av Long range-variantene av Model Y, med firehjulsdrift, starter i begynnelsen av 2021. Standard Range-variantene med firehjulsdrift vil ha en produksjonsstart i 2022.

annonse

Les også